ZZZZZ

Hvis du har arbejdet med børn, så kender du nok mandagsbørnene. De råber, kan ikke koncentrere sig, afbryder, græder,  råber lidt mere og kan slet ikke koncentrere sig! Det er rigtigt synd for dem. For det er ikke rart at være sådan en, alle andre synes er træls. Og det er slet ikke rart, når det særligt i skolen betragtes som helt ok at skælde og smælde børn ud. For det er det, de bliver. Mandagsbørnene. De bliver råbt af.

Rigtig meget af al det råben kunne undgåes, hvis BØRNENE KOM ORDENTLIG TID I SENG – OGSÅ I WEEKENDEN.

Børn behøver rigelig og tidlig søvn. (Det gør vi voksne for så vidt også, men fordi børnene vokser, behøver de det endnu mere end os.) Kroppen regenererer, genopbygger sit immunforsvar, bearbejder dagens mange indtryk, styrker forbindelsen mellem hjernens nerveceller – og dermed hukommelsen og indlæringsevnen – og en hel masse indeni os arbejder på højtryk for at ruste hver eneste celle til at kunne fungere næste dag. Det er supervigtigt, at der er rigeligt af søvnen, hvis ungerne skal trives fysisk og psykisk.

Jo tidligere søvnen ligger, jo bedre er det. Den kinesiske lægevidenskab fastslår, at de timer, der soves inden midnat, er dobbelt så meget værd, som dem efter midnat. Her i Vesten ved man, at de fysiske genopbygninger, kroppen foretager om natten, sker mellem kl. 22 og 2. Resten af natten bruges til psykisk genopbygning.

Håber I og jeres børn er udvilede og klar til ugens udfordringer. Ellers kan man heldigvis være sikker på, at natten kommer igen. Så vi får altid en chance til.

Dette indlæg var udgivet i:Ikke kategoriseret. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

Én kommentar

 1. Anja
  Skrevet d. 23. november 2010 kl. 12:31 | Permalink

  Så gør det ikke så meget at vi sov over os i dag ;) På trods af at det blev en lidt hektisk morgen var alle lidt mere veludhvilede og det var da dejligt.

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.