VÆRDIER

Jeg lovede i går at ville give en øvelse, der kan hjælpe med til at holde fokus på det i hverdagen, som du inderst inde synes er vigtigt. Så du slipper for at lyde som en automatisk telefonsvarer, der igen og igen brokker dig over alt muligt, ungerne gør, og igen og igen lægger mange kræfter i – ja fx at børnene skal tage sutsko på.

Jeg tror desværre, at Hannah og Rebekka for evigt vil have mareridt om sutsko og varme trøjer. Mikkel og jeg har sammenlagt brugt 10.000 timer på at tale om det, indtil vi valgte at have fokus på så meget andet.

- For hvis vores børn skal udfolde alt det fine, de har indeni sig, skal de mærke, at de voksne omkring dem kan se det store menneske i den lille krop. Og det er svært, hvis de for det meste hører om, hvor vigtigt det er at have sutsko på og vaske hænder.

Jeg mener selvfølgelig ikke, at vi aldrig skal fokusere på praktiske ting og småting i hverdagen. Jeg mener blot, at vi ikke skal gemme vores virkelige værdier så langt væk, at barnet umuligt kan få øje på dem i en grå strøm af ord, der handler om sutsko, pletter på tøjet, og dæmp dig lige lidt. – Hvis vores barn er for blåfrossent af kulde, så kan vi evt. bare give barnet trøjen på – uden at lade handlingen følge af en masse ord.

Nå, øvelsen. Her kommer den:

Dine værdier

 • Luk øjnene og træk vejret dybt et par gange.

 • Læg hænderne på dit hjerte og slap kroppen af.

 • Mærk efter, hvilke værdier du egentlig har lyst til at give til dine børn. Hvad synes du er vigtigt, at de får med i livet?

 • Efter lidt tid så vælg 3 værdier og skriv dem ned.

Jeg håber øvelsen vil hjælpe med at sætte hverdagen lidt i perspektiv. – Så der selvfølgelig stadig er diverse praktiske beskeder, men uden at der går inflation i praktikaliteterne, idet vi også husker hjertets fokus.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.