VÆRDIER OG DEN SLAGS

Det slog mig forleden, hvor meget vi egentlig giver videre til vores børn. Når vi bare tusser rundt i vores hverdag.

Her er nogle eksempler på situationer, der har betydning for vores bidrag til fx deres værdier, livssyn, menneskesyn og selvbillede. Ja, jeg må indrømme, at jeg synes, at noget er bedre end andet. Og jeg øver mig på at vælge det, der vil give Hannah og Rebekka mest glæde, dybde og kærlighed i deres liv. Men det lykkes bestemt slet ikke altid. Og så øver jeg mig på at møde mig selv med forståelse og aen på kinden. For hvordan gør jeg det mest sandsynligt, at jeg gør det, der tjener mine børn bedst i hverdagen– hvordan bygger jeg mest overskud op; ved at blive min egen bedste ven eller ved at slå mig selv i hovedet med bebrejdelser?

Nå, men det var de der situationer…
 • Når vi møder modstand: “Det er sååå synd for mig“ – eller “hvordan kan jeg skabe en positiv forandring?
 • Når vi skal slappe af sammen: “Giv mig straks noget slik og noget underholdning“  – eller “hvor er det fedt, I er her. Nu er vi sammen.
 • Når vi har fri: “Lad os planlægge alt til mindste detalje – og jeg bestemmer” – eller “lad os se hvad der sker.
 • Når vi taler om andre mennesker: med forståelse – eller fordømmelse.
 • Når børnene leger: “Skønt, nyd det” – eller “husk nu trøjen, vær forsigtig, pas på…
 • Når vi rydder op: “Det kommer på genbrug, for vi hverken bruger det eller elsker det” – eller “Det må vi hellere gemme, hvis vi nu får brug for det senere.
 • Når vi gør rent: “Åh hvor er det hårdt og jeg hader det” – eller “hvor bliver her fint og godt vi kan hjælpe hinanden
 • Når noget skal ordnes: “Gider du ikke? Nå, men så må jeg jo klare det selv” – eller “Ingen af os synes, det er så fedt, men lad os så se at komme i gang og hjælpes ad.
Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.