UROLIGE UNGER – snup tippet + et MORGENTIP

Rebekka var helt overgearet under aftensmaden. Måske sukkerchok. Jeg ved nemlig ikke, hvor mange fastelavnsboller, hun egentlig har spist, for hun var Rødhætte til fastelavn, og kurven var fyldt med fastelavnsboller. Altså i morges.

Nå, men en aften med overskud for mit vedkommende. Så i stedet for at bede hende sidde en anelse mere stille for 117. gang, så spurgte jeg, om hun ikke kunne løbe en bane.

Sådan fra radiatoren i køkkenet, ud til altanen, ind i sengen og råbe Hopla og tilbage til køkkenet. 3 gange.

Hun fór afsted, og der blev taget tid, og der susede pludselig to grinende unger rundt i hele huset.

Det sjoveste var, da Rebekka bad om at blive vækket kl. 6 i morgen tidlig. For hun ville altså så gerne op og lave noget motion. “Behøver du 1 hel time til det?” spurgte jeg. Ja, hun trængte virkelig til noget træning, for som hun sagde:

“Jeg bliver nogen gange forpustet, når jeg går NEDAD trapperne.” Ja, så kunne jeg godt se, at det var tiltrængt med noget motion. Men jeg vil have mine stille morgener for mig selv, så kl. 6 bliver det ikke.

Apropos morgener – for et par dage siden lovede jeg, at der i den kommende tid ville komme idéer her på bloggen til at forbinde sig med sin indre kerne af overskud og glæde. Så her kommer MORGENGLÆDEØVELSEN.

Det er en fin og enkel måde at starte dagen på. Når jeg husker det, gør jeg det inden jeg står op, og åhh, det gør godt:

 • Lig ned
 • Læg hænderne på maven.
 • Smil. Ja, bare smil.
 • Mens du smiler, så forestil dig, at smilet bevæger sig ned gennem halsen, ned gennem brystkassen og ned i maven. Her flyder det glade smil rundt en stund (mens munden stadig smiler).
Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.