TRE BILLEDER. TAK.

Jeg skrev i går om noget der hjælper, hvis man er ‘gået i hak’ – hvis man har låst sig selv fast i en negativ rille og har svært ved at se alt det dejlige i og omkring en. En vigtig kur skal tilføjes – taknemmeligheden.
Find 3 ting i dit liv, du er taknemmelig for, og jeg vil love dig, at dit overskud vokser, og at du meget hurtigt får øje på alt muligt mere, der gør livet til en gave. Overskuddet er alfa og omega i vores samvær med børn og unge, så tips til at øge det fylder en del her på bloggen. Det kræver nemlig energi og overskud at skabe den atmosfære, der giver næring til det gode liv inde i barnet.

Her er tre ting, som jeg har foreviget, og som jeg har været taknemmelig for her i ferien:
En formiddag inviterede jeg pigerne til wellness på Frederiksberg. Det var såmænd ikke så fancy – fodbad med morgenfrue- og lavendelolie i, ‘drinks’ og tegneserier – men pigerne delte gavmildt ud af højstemt ros: “Jeg tror jeg er i himlen. Det er livet det her.” Tak for jeres taknemmelighed kære børn.

Så har vi et billede fra den elskede lille park, Landbohøjskolen. Hvert år glæder jeg mig til den fantastiske blomst, Frøkenhat, og også i år synes jeg, de var flottere end nogensinde. Tak blomst.

Jeg ved ikke helt, hvad de har gang i, men i hvert fald er min kære familie placeret et af de dejligste steder i Danmark – i Louisianas park, hvor alting går op i en højere enhed – himmel og hav, skulpturer, træer, bygninger og en helt særlig atmosfære. Tak Knud W. Jensen. (Og tak mobilkamera, fordi du forsøgte at afspejle dette, selvom du ikke kunne finde ud af det:-)

Til sidst en anbefaling: Jeg kender en meget dygtig fotograf, der har startet et virkeligt godt projekt, der skal revolutionere fotograferingen af vores poder i børnehaver og på skoler. Hun er SÅ god, og jeg kan kun anbefale jer at besøge hendes hjemmeside bedreskolefoto.dk og opfordre bestyrelsen, hvor jeres børn går, til at benytte sig af lejligheden til at få taget fantastiske billeder, der viser børnenes sjæl og ikke blot deres smil.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.