TOGTUREN

I dag tog pigerne for første gang toget afsted til mormor og morfar. Med cykler og det hele, klar til sommerferiehygge.

Rebekka sagde, at hun var lidt nervøs. Og Hannah spurgte, hvad de skulle gøre, hvis nu de ikke nåede at komme af toget.

Jeg sagde, at jeg var lige præcis lige så nervøs, de første gange jeg kørte med bus og tog alene. For man bliver nervøs de første gange, man skal prøve noget nyt. Men desto gladere bliver man, når man opdager, at det kan man sagtens klare.

De smilede, toget rullede ind på perronen og afsted med dem.

Da jeg gik alene tilbage til min cykel, opdagede jeg pludselig, at jeg også var nervøs indeni. Jeg ringede til min far for at dobbelttjekke, at det nu var Klampenborg st. de skulle stå af på!

Alt var som det skulle være, og jeg mindede endnu engang mig selv om, hvor vigtigt det er, at vi ofte lægger låg på vores bekymringer, og ikke lufter dem, så børnenes anspændthed bliver større. For en af vores vigtigste opgaver som forældre må være at lære vores børn, at verden er skøn, så den kan de trygt bevæge sig ud i.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

4 kommentarer

 1. Skrevet d. 29. juli 2012 kl. 22:40 | Permalink

  Det må være et kæmpe skridt at prøve dette for første gang. Både for barn/børn og for mor. Kan virkelig mærke suget i maven. Kh

 2. Skrevet d. 30. juli 2012 kl. 06:51 | Permalink

  Nåhh du er sød Anja. Tak for forståelsen.
  Rigtig god dag:-)

 3. Skrevet d. 1. august 2012 kl. 08:33 | Permalink

  Hi there! I could have sworn I’ve been to this web site before but after browsing through many of the articles I realized it’s new to me.
  Nonetheless, I’m definitely delighted I stumbled upon it and I’ll be bookmarking it and checking back regularly!

 4. kurt
  Skrevet d. 11. august 2012 kl. 23:24 | Permalink

  Enig, derfor anser jeg også bl. a sangen “vi voksne kan også være bange”for voldelig over for børn, da jeg ikke kender der har behov for for forældre der er bange. kh,kurt.

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.