TO-DO-LISTER OG TAKNEMMELIGHED

De der to-do-lister – både dem på papiret og dem i hovedet – kræver noget opmærksomhed, så de ikke løber om hjørner med os. Hvis ikke vi passer på, lever de nemt deres eget liv, hvor de vokser og vokser, mens de får os til at fare rundt for at nå alt det, der står på dem. Jeg skal minde mig selv om, at jeg laver dem som en hjælp til at få overblik og for ikke at glemme noget vigtigt. Ikke for at blive stresset.

Og så øver jeg mig på at huske, at de nok aldrig bliver tomme. Hvis ikke der var noget at gøre i livet, ville det være mærkeligt. Og hvis jeg ikke forventer, at jeg nogensinde får fuldstændig rent bord, så bliver jeg heller ikke irriteret over det.

Men vigtigst af det hele, så øver jeg mig på at huske at stoppe op et øjeblik, hver gang noget rent faktisk er blevet ordnet. Stoppe op og værdsætte, at det der skulle klares, nu er løst og så lige give mig selv high 5, fordi det var godt klaret.

For vi glemmer utroligt ofte at værdsætte det, der rent faktisk er lykkedes. Noget tårner sig op foran os som et bjerg, der fylder hele landskabet. Skridt for skridt får vi besteget bjerget – får besvaret den email, der havde ligget i indbakken for længe, får vasket det gulv der trænger, får meldt vores barn til gymnastik, får købt de der sandaler, børnene mangler, får hjulpet vores barn med det matematik, der er svært osv.

Og det alt sammen gør os til små helte i hverdagen. Og hatten af for det. Lige pludselig er der mange små ting, vi kan være taknemmelige for – dels alt det, der lykkes, og dels at vi er i stand til klare så meget. Og både forskning og egen erfaring viser, at jo mere taknemmelige vi er, jo mere oplever vi rent faktisk, at vi får at være taknemmelige for. Som fx:

1 Hund og 2 børn, der ligger i en herlig bunke på ens mave

En burger der er komisk stor, fordi ens mand er så sulten.

En arbejdsplads, der ser så indbydende ud.

Et barn der jubler over et lille-bitte korthus.

Og en soldnedgang der stråler, så englene synger.

Og ikke mindst en computerfri ferie, der venter lige om hjørnet. Vi ses herinde igen d. 17. juli. Hav den dejligste, nydelsesfulde tid.


Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.