Meditation

Mennesket har i tusindvis af år kendt til en af de mest virkningsfulde måder at nå ind til den dybere del af sit indre, der er fyldt med styrke, glæde og kærlighed, nemlig meditation. Tidligere lærte man at meditere i hemmelige broderskaber, men nu er den geniale måde at skabe ro og balance i sig selv heldigvis tilgængelig for alle.

I dag er videnskaben også i færd med at opdage meditationens gavnlige og effektive virkning på os. Der findes utallige former for meditation, og de udføres med vidt forskellige formål. Formålet med den lille meditation, du ser lidt længere nede her på siden, er at give dig en oplevelse af din indre kerne. En sådan oplevelse kan gøre det nemmere at være i hverdagen med en større dybde til stor glæde for både dig selv og dine omgivelser.

Meditationen er inspireret af sjælsterapeut og filosof Mads Brønsted. Den er så enkel, at du ret hurtigt vil kunne lære den udenad.

Nyd den, når du har lyst og opbyg et reservoir af overskud i hverdagen. Du kan også gøre den til et dagligt ritual – på samme måde som din tandbørstning…

Udfør punkterne i den nævne rækkefølge og brug den tid til hvert punkt, du finder naturligt. Forcer ikke noget, men brug heller ikke så lang tid, at du falder i søvn:-)

Her kommer den:

 • Sæt dig et roligt sted, hvor du ikke bliver forstyrret. Sid så du slapper af, men hold ryggen så rank som muligt.
 • Træk vejret dybt og roligt, og lad din krop blive afslappet.
 • Lad dine følelser falde til ro. Du kan forestille dig en smuk skovsø med blikstille vand – som et billede på følelserne.
 • Lad dine tanker blive rolige. Du kan forestille dig en klar, blå himmel med hvide skyer, der driver bort – som et billede på tankerne.
 • Forestil dig nu, at du står et smukt sted i naturen badet i solens varme og klare lys. Alt i dig bliver varmt og godt, strålerne når helt ind til dit hjerte, og du bliver let til mode.
 • Så let, at solen som en magnet hjælper dig til at svæve langsomt opad. Du nærmer dig solen, der ikke brænder, men blot er behagelig varm. Forestil dig, at du er helt inde i solen.
  Læg mærke til tilstanden herinde. Den er måske både meget intens og meget harmonisk. Alt er godt, her er ingen bekymringer og ingen stress. Bare tilstedeværelse i nuet. Bliv i solens gavmilde lys så længe, det er passende. Du kan evt. bringe en problemstilling frem og se om der ikke viser sig et nyt og forløsende perspektiv.
  Hvis tankerne begynder at myldre, så lad dem blidt glide bort som skyer. Men hvis de myldrer for meget, er det tid til at gå videre til næste punkt.
 • Forestil dig, at alt det rare samles i dit hjerte, så du tager det med dig, når du nu svæver ganske langsomt tilbage det sted i naturen, hvor du startede.
 • Tag en dyb vejrtrækning, lad et smil brede sig på dine læber og åbn så øjnene.

Solen er her et billede på din indre kerne. Når du gør dig til ét med solen, bliver du i virkeligheden ét med dig selv og dine indre ressourcer.

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.