TIP TIL SKØNNE SAMTALER MED UNGERNE

Jeg elsker at finde veje til, at få børne- og voksenverdenerne til at mødes. Måder til vha. fx ord at træde ind i et fælles rum. Og her får du én idé til det, som vi lige har indført herhjemme, og vil bruge indimellem ved måltiderne. For vi har afprøvet den med stor succes.

Find dagens yndlings-sanseoplevelse. En runde hvor alle ved bordet skiftes til at fortælle deres bedste lugt, smag, lyd, syn og føle-oplevelse den dag. Man kan evt. nøjes med én sans om dagen.

Det gjorde mig så glad at høre pigerne fortælle om deres bedste synsoplevelse: Da Hannah gik tur med en hund, hun indimellem lufter, og de kom hen til eng, hun ikke havde været før. Hun havde lagt sig i græsset, og så var himlen bare så flot blå. Og Rebekka havde nydt at se, hvor grønt græsset var, da hun var ude at lege, og at nogle træer havde set så pæne ud op imod himlen.

At sætte en ramme for samtalerne kan give et vidunderligt indblik i hinandens verdener, der virkelig er berigende.

P.S: Idéen fik jeg til et skønt foredrag med Liselotte Vejborg forleden. Liselotte har nærstuderet den positive psykologi og formidler nu på en enkel, underholdende og inspirerende måde veje til at få mere lykke ind i hverdagen. Og en af måderne er Nydelse. Og den får vi automatisk mere af, når vi genkalder os fine oplevelser fra dagens løb, så også derfor er det smart at have sansesnakkene med ungerne. Man bliver simpelthen mere glad i låget af det.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

2 kommentarer

 1. Sita Hessing
  Skrevet d. 31. marts 2012 kl. 20:58 | Permalink

  Kære Louise
  Da jeg læste dit indlæg om samtaler med børn kom jeg til at tænke på en film der gjorde stort indtryk på mig engang. Den hedder “Du og Jeg”, og er en skolelærers filosofiske samtaler med 4 10-årige børn. Den ligger på filmstriben hvis du eller andre skulle have lyst.
  :) Sita

 2. Lotte
  Skrevet d. 31. marts 2012 kl. 21:41 | Permalink

  Tak for endnu et godt tip.

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.