TIP TIL SKÆRMTIDEN

I går var Mikkel og pigerne ude at købe en computer til dem hver. De får lommepenge af mormor og i vist nok flere år har de sparet op til deres egen computer. Og i går var altså dagen, hvor der blev købt 2 fine, hvide, fikse små bærbare.

Derfor må jeg altså i dag slække på, hvor meget ‘skærmtid’ de bruger. Andet kan jeg ikke nænne. Men det er da ikke fedt, at de får alt for ømme skuldre eller trætte øjne. Så lige før sagde jeg noget, som på ingen måde blev opfattet som kedelig, restriktiv voksensnak. Men som de bare morede sig over og gjorde med glæde:

Løb 3 gange rundt om spisebordet, mens I svinger armene rundt…
Hop 10 gange så højt, I kan…
Lad hoved og arme falde ned mod fødderne og ryst jer grundigt, helt slasket i kroppen…
Og drik så et glas vand.

De smilede over hele 5-øren, så det var da ret smart.

Jeg har i øvrigt skrevet en del om børn og livet foran skærmen. Bl.a. 5 pointer der gør det lettere at undgå en masse konflikter i hverdagen. Dem kan du læse her og her og her og her. (Hvis du kun orker et link, så tag det sidste, da det opsummerer alle de andre.)

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.