TIP TIL RARE MÅLTIDER

Kender du det, at I er kommet lidt for sent i gang med at lave mad, så tiden i køkkenet bliver hu-hej, og så skal der hurtigt lige dækkes bord, og vrisses lidt over at hele familien ikke kommer, når maden nu endelig er klar. Og når I så begynder at spise, sidder man som små øer uden rigtigt at se hinanden.

I de situationer har jeg lagt mærke til, at jeg spiser mere end ellers. Min krop kan i hastværket ikke give mig besked om, at den er mæt. Og spiseriet fortsætter også i en stræben efter at mærke velbehag. Men det kommer ikke rigtigt, så jeg tager endnu en portion for at få den der følelse af, at alt er som det skal være.

Men spiseriet er forgæves, for jeg tror, at en følelse af velbehag skal komme indefra. – Har du ikke set filmen Lotto, hvor Søren Pilmark sidder på den fedeste bounty-strand med den skønneste drink, men ude af stand til at nyde det overhovedet, fordi han plages af dårlig samvittighed?

Vi skal have smukke omgivelser ja, men vi kan først virkeligt få noget ud af dem, når vi har ro indeni og kan mærke os selv, og dermed at vi befinder os i noget rart.

Tilbage til måltidet – og tippet… Når vi har de der hu-hej-aftener, så er der heldigvis ofte en af os herhjemme, der foreslår, om vi ikke skal sige ‘tak for maden’. Det er en slags bordbøn, vi lærte af en gammel mand for en del år siden, og vi elsker den alle sammen. For den giver ro, samling og nærvær. Så vi sammen kan nyde måltidet.

Vi tager hinanden i hænderne, ser rundt i hinandens øjne, mens vi siger:

Tak for maden, tak for livet, tak for alt hvad du har givet. 1-2-3 – på en god dag.

I kan måske i familien finde på nogle ord, I synes om og så prøve at indlede jeres måltider med de ord. Jeg kan i hvert fald anbefale idéen på det varmeste.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

Én kommentar

 1. Skrevet d. 23. marts 2012 kl. 11:31 | Permalink

  Sikke en sød og smuk remse. Og man kan da ikke lade være med at smile, når man har sagt den :) Tak for tippet!

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.