TIP TIL OVERSKUD. SKAB BALANCE MELLEM HOVED OG KROP PÅ TO-DO-LISTEN!

Lige siden jeg var lille, har jeg skrevet to-do-lister. Når jeg kom hjem fra skole, skrev jeg hvor mange minutter, jeg fx skulle bruge på at vaske op, lave lektier og nusse hundene (vi havde 6 stk.). Så var der styr på det, og jeg kunne slappe af i ro og mag, når alle de mange ‘pligt-minutter’ var gået.

Men forleden skrev jeg en to-do-liste, der var markant anderledes end de mange, jeg har produceret de sidste 20 år. Hver ‘pligt-ting’ blev efterfulgt af en ren nydelsesting. De fleste af de gøremål, jeg har, holder jeg af. Så jeg tænkte, at når pligt er forbundet med lyst, så var der vel egentlig ingen grund til at supplere sedlen med punkter, der var ren og skær fornøjelse.

Men jeg gjorde det alligevel. For selvom jeg kan lide alle mine pligter, så er det ‘hoved-ting’, med mindre det handler om rengøring. Og da balance er SÅ centralt for vi menneskers overskud, så synes jeg, det kunne være godt at træne et balance-mindset, som skaber en god vekselvirkning mellem at bruge hovedet og bruge kroppen, bruge hovedet og bruge kroppen.

Derfor kom der bl.a. til at stå på sedlen:

 • Skriv mails, 1 time
 • Nus ører
 • Bestil togbilletter, 20 min.
 • Spis noget vitalt helt langsomt
 • Skriv kronik til Folkeskolen, 2 timer
 • Kig op på himlen.

Hermed er tippet givet videre. For jeg synes, det er en smart og sjov måde til at passe på sig selv. Så der fx er overskud til at se sine børn og opleve hvor skønne, de egentlig er.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.