TIP TIL JER MED SMÅBØRN

Da Hannah var baby græd hun aldrig. Hun nåede nemlig ikke at sige et kny, førend hun fik stukket et bryst i munden! Og hun var så ovenud tilfreds en baby. For det vigtigste for et lillebitte barn er visheden om, at det kan overleve i denne verden. Og mælken – hvad end det er fra bryst eller flaske – giver denne vished.

Ja, kære barn. Du kan overleve. Verden vil dig det godt. Du skal ikke lære behovsudsættelse endnu. Der er ingen grund til at dine måltider skal følge bestemte skemaer. Du skal altid vide, at du har alt, du behøver. Her er mad. For livet vil dig det godt. Når du er ked af det, er det formentlig fordi, du er lidt bange. Bange for om du kan overleve i den store verden. Du skal ikke være bange. Her er mad, så du kan blive tryg igen.

Prøv at tænke på hvor hjælpeløs og sårbar en menneskebaby er. Den ting, der først og fremmest giver en baby vished om, at det overlever, er MAD. Og maden gives, mens man er tæt på en varm, stærk krop, hvilket skaber så meget tryghed.

Men selvfølgelig kan babygråd skyldes andre ting. Bl.a. kan der under fødslen være sket vred og tryk, der kan skabe fastlåsninger i rygsøjlen, som kan trykke på nogle nerver og føre til kolik. Derfor er det en rigtig god idé at lade en kiropraktor tjekke barnet kort tid efter fødslen. Barnet er så blødt og bøjeligt, at det sker med ganske lette tryk, så frygt ikke noget knæk og bræk.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

Én kommentar

 1. Skrevet d. 3. november 2012 kl. 16:34 | Permalink

  Nydelig :)

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.