TIP TIL GRIN OG GO’NATHISTORIE

Et dugfriskt tip… Vi har grinet herhjemme her til aften. Højt og dejligt. Pga. hende her:

Man hører sjældent en stemme læse højt herhjemme mere. Pigerne læser selv, inden de sover. Og jeg svinger mellem at savne stunderne med armen rundt om pigerne samlet om en fælles oplevelse og så nyde at have bedre tid til at rydde køkkenet, ordne papirer, tænde for fjernesynet, brygge te, eller hvad man ellers finder på ved 20.30-tiden.

Men forleden på biblioteket faldt jeg over Astrid Lindgrens Mine påhit. En vidunderlig samling af kapitler fra en hel masse af hendes historier, og jeg blev så glad ved tanken om, at man lige kunne snuppe sådan nogle livsbekræftende og dybsindige sider med pigerne indimellem inden sengetid.

De deler ikke hele min overvældende nostalgi og begejstring for Lindgrens univers. Men de synes heldigvis stadig, at go’nathistorie er hyggeligt. Og her til aften blev det kapitlerne om Pippi, da hun skal finde en Spunk, og da hun ikke vil være voksen. Den om Spunken var helt overraskende vildt morsom. Jeg måtte læse nogle af sætningerne flere gange, så vi igen kunne bryde ud i latter.

Så tippet er hermed givet videre – genial højtlæsning til de 3-35-årige:-)

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.