TIP TIL AT HÅNDTERE HVERDAGENS UDFORDRINGER

Pigerne er hos bedstemor og bedstefar. Mikkel skulle køre dem derhen i går ved 18.30-tiden, og Hannah var beklemt ved situationen, inden de skulle afsted.

Det var bl.a. fordi: “Jeg kan ikke li’, at vi skal afleveres om aftenen. Jeg er bange for at få hjemve.”

Selvom jeg blev urolig indeni, fik Hannah at vide med rolig stemme, at hun og Rebekka skulle afsted som aftalt. Selvom hjemveen måske ville stikke lidt indeni, så kunne hun sagtens klare det. Og det skulle nok blive godt. Og vi ses igen i morgen. Osv.

I morges ringede telefonen og den gladeste Hannah-stemme var i røret. Alt var akkurat så påskeferiehyggeligt, som man kunne drømme om, og nu tog de snart i svømmehallen eller i Dyrehaven, hvis vejret var godt.

TIP: Husk at børn er små mennesker med store følelser. Det er vores ansvar, at følelserne, der ofte er omskiftelige og utilregnelige, ikke sætter dagsordenen i hverdagen. Forsøg at rumme dem og udvis forståelse for dem, men lad dem ikke styre hverdagens show.

Selvom du måske dirrer indeni, så prøv for dit barns skyld at udstråle sikkerhed omkring din beslutning. (Hvis der altså var en god grund til at du traf den i første omgang.)

Ofte vil det føre til skrig og skrål, men skrigeriet er kortvarigt. Og så meget kortere end hvis barnets umiddelbare følelser får lov til at sætte dagsordenen med forvirring, frustrationer hos jer alle og misforstået forkælelse til følge.

(PS. I morgen får du et endnu et eks. på det med følelserne. Som også handler om huskøb og blelugt!)

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.