Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.
- "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"
"Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."
"Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."
"Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"
"Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."
-
Jeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.
Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer. -
RSS
TIP TIL AT BEROLIGE DIT BARN
Da jeg var barn, havde jeg en del små-neurotiske regler. Som fx at mine ærmer i nattøjet skulle sidde præcist lige overfor hinanden! Nogle gange satte jeg mig søvndrukkent op midt om natten for at rette på ærmerne, så det ene ikke var under håndleddet og det andet over.
Og jeg fortalte altid edderkoppen, der sad oppe i hjørnet på toilettet, at nu kom jeg altså på besøg. Og hvis jeg havde en veninde med, fortalte jeg pligtskyldigt edderkoppen, at nu var vi faktisk to herude.
Og hvis jeg nogle gange skrev et ord i luften med skråskriftbogstaver (for sådan noget gør man jo indimellem!!), så skulle jeg pinedød også skrive det baglæns tilbage igen.
Jeg kender ikke pyskologers forklaring på de mærkelige magiske regler og ritualer, som børn finder på. Men det må vel i hvert fald handle om, at man prøver at få noget kontrol over en verden, man er ved at opdage, der er ret uoverskuelig.
Hannah føler sig plaget af sine selvopfundne regler. Hun sagde i går: “Jeg er nødt til at gå op ad trappen igen, når jeg tænker på, at jeg vendte sæben forkert. Med tuden indad mod væggen. Og så siger jeg inde i mig selv: ‘Du skal gøre det. Ej, det er for dumt, lad være. Men du skal gøre det. Lad være, og hvis du gør det, skal du give de andre 1000 kr.’ Men jeg kan bare ikke lade være.“
Mit råd til hende var at bruge de 4 magiske ord – Jeg elsker dig. Tak. (Som du kan læse mere om her.)
Men der er en ting, der er noget af det bedste, vi kan gøre, når vores børn betror os ting, der er svære. At fortælle dem om situationer, hvor vi havde det på samme måde. Det har for alle mennesker til alle tider været rart at vide, at man ikke står alene om det, der føles svært. Så gør dig til dit barns sammensvorne ved at indvie hinanden i nogle af jeres genvordigheder. Mærk fællesskabsfølelsen – og glæden ved, at I jo egentlig går rundt og har det ret godt alligevel, selvom mange ting i livet er svære at have med at gøre.