TIMING

Hannah og Rebekka legede sammen ude i solskinnet forleden. Jeg kunne høre, de blev uvenner, og Hannah kommer ind og ser sur ud. I det samme banker hun tœerne ind i dørkarmen, kaster sig på sofaen og vrider sig i smerte:

Hun bliver så sur hele tiden. Den lille… – ih, det er irriterende, hun bliver så sur.
Det var Rebekka, hun talte om.

Jeg sagde ikke andet end “det var da også trœls“, mens jeg aede hende på ryggen.

Smerterne i Hannahs tœer fortog sig, og ordene lød nu: “Nu er det synd for Rebekka. Hun var nok heller ikke så sur. Det var nok bare fordi jeg slog mig sådan.

Sejt at Hannah selv kunne se det. – At virkeligheden farves af øjnene, der ser. Så timing er vigtig, vigtig, vigtig. Lad fx vœre med at tage dit liv op til revision, når du er nede. Vent til der er overskud. Og lad vœre med at tœnke for mange tanker om og sige for mange ord til andre mennesker, når du ikke har overskud. Alt fremstår i et tåget lys, når vi er opslugt af smerte, tristhed og dårligt humør. Gør i stedet det, du holder af. Så dit overskud bygges op igen.


Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.