TIMING

Vores børn kan finde på ret mange ting, vi synes er irriterende. De tegner uden for papiret, så det rammer bordet, leger i stedet for at børste tænder, ser fjernsyn i stedet for at dække bord, vrider ikke karkluden op, men lægger den våd på køkkenbordet, slikker tallerkenen, glemmer at lave lektier, skriger for højt – osv. osv.

At holde af vores børn – og dermed få det bedste frem i dem – betyder ikke at lade stå til og tillade alting, mens man gavmildt uddeler smil og kram. Men bebrejdelser har bare aldrig fået det bedste frem i mennesker.

Så når de kære unger gør alt muligt håbløst, der irriterer os grænseløst, så beslut dig for en ting:

Hvis det virkelig er noget, der betyder noget for dig, og som du ønsker skal være anderledes, så lad være med at bruge for mange ord i selve situationen. Find et tidspunkt med fred og ro, og så tag snakken der – om hvordan man behandler en karklud, om hvorfor det er vigtigt at alle hjælper til i familien, om hvordan I kan få det med lektierne til at fungere bedre i hverdagen. En snak uden irritation og bebrejdelser.

Ellers taler du dig selv træt, og dit barn bliver fyldt med modvilje eller skam.

Vi kan øve os på det. På at tage fat om de ting, der skal ændres, når der er ro på – og så huske en virkelig vigtig ting, som forfatteren Mary Anne Racmacher minder os om i dette citat:

Courage doesn’t always roar. Sometimes courage is the little voice at the end of the day that says I’ll try again tomorrow.

Så vi heller ikke bebrejder os selv, når vi ikke gør tingene på den bedste måde.

Husk, der er altid en dag i morgen, hvor vi får en ny chance. Heldigvis.

P.S.: Jeg mødte i efteråret denne kloge og hjertevarme kvinde på et kursus – Malene Roselil Sofia Jensen. Hun fortalte så spændende om et foredrag, hun drømte om at realisere. Nu gør hun drøm til virkelighed, og jeg vil ønske, jeg er i Silkeborg d. 29. januar. Hvis du synes, Margrethe havde en god pointe i sin nytårstale, da hun talte om stræben efter perfektion, så er foredraget også noget for dig. Titlen er nemlig: DEN NØGNE SANDHED – Om mediernes fremstilling af den perfekte kvinde og de konsekvenser det har for virkelighedens kvinder. Læs mere her.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

2 kommentarer

  1. Marie
    Skrevet d. 4. januar 2013 kl. 20:49 | Permalink

    Jeg vil huske dette i morgen, og undskylde overfor min datter at jeg skældte hende ud fordi hun voldkrammede sin lillebror og bare var jævnt voldsom med ham. Arj det kunne jeg have gjort bedre…

  2. Skrevet d. 4. januar 2013 kl. 21:41 | Permalink

    Tak for ærligheden Marie.
    Bevidsthed om noget er det vigtigste skridt mod forandring. Vi skal bare huske at være vores egen bedste ven, for hvis bevidstheden følges af, at vi slår os selv oveni hovedet, dræner vi os selv for den energi, det kræver at forandre noget.
    Kram til dig og dine skønne børn.

  • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


  • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

    "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

    "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

    "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

    "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

  • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

    Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
    Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.