TEMPERAMENT #2


Rebekka for mange år siden - mens hun vist var ret utilfreds.


Jeg har været væk nogle dage. Men nu begynder rækken af indlæg med tips til, hvordan vi bedst kan hjælpe vores børn, når de er ude af sig selv. Altså når arrigskab, hysteri eller ked-af-det-hed fylder hele billedet. Men børn er jo forskellige, så det er deres behov selvfølgelig også. Derfor skriver jeg flere indlæg om emnet.

Nogle har virkeligt brug for at have en voksen tæt på sig, når temperamentet løber af med dem.. Og får det bestemt ikke bedre af fx en time-out, hvor de på egen hånd skal falde til ro. Fx var det ulideligt for Hannah, dengang vi troede, det var bedst, hun kom ind på sit værelse, når hun teede sig vildt og voldsomt. Vi tænkte, at hvis hun overskred nogle grænser skulle hun lære, at det ikke var i orden ved at blive isoleret fra fællesskabet.

Men vi mennesker lærer af hinanden, så vores børn får først og fremmest rigtigt meget ud af at se, hvordan vi er, når vi er i et fællesskab. Husk på det – så der er virkeligt håb forude. Og vi lærer også bedst, når vi har det godt. Så vi skal helst lære vores børn noget, når de er i balance og har overskud. Her kan I tale om, at det er i orden at blive rigtig vred, men man skal øve sig på, at det ikke går udover andre. – Og tilføj endelig at det er rigtigt svært, og at du selv øver dig på det. Men prøv sammen at finde på idéer til, hvordan barnet kan få den voldsomme energi ud, uden det går for hårdt udover omgivelserne.

Hannah er fx glad for at slå i en pude. Nogle forældre har lagt en stak papirer et sted, som barnet gerne må rive i. Eller nogle kviste, de må knække i stykker. Andre ved børn, at de får det bedre, hvis de bliver mindet om at gå udenfor og løbe nogle omgange – eller lave 10 sprællemænd osv. Spørg gerne til barnets egne idéer, men hvis dit barn er i før-skole-alderen er det højest sandsynligt bedst, hvis du blot fortæller, hvilken mulighed der er.

To be continued…

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
  • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


  • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

    "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

    "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

    "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

    "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

  • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

    Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
    Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.