TANDBØRSTNINGEN I GÅR.

Mikkel havde arbejdet utroligt meget og sovet alt for lidt i sidste uge. Så han var træt træt i går aftes. Og da pigerne var på vej i seng, klemte han sin finger, så den gjorde rigtig ondt.

Rebekka var i gang med at børste tænder, da han også kom ud på toilettet, og man hørte sådan ca. de her ord:

Mikkel: “Kl. er mange. Koncentrér dig nu om at børste de tænder

Rebekka: “Jamen jeg børster også tænder.

Mikkel: “Du kan ikke koncentere dig om det, når du står og dimser med den der (hvad end det var)”

Rebekka: “Jo jeg kan. Det går fint.”

Stilhed.

Jeg går nedenunder og kommer op igen og siger godnat, når I er klar. For det skal selvfølgelig ikke gå udover jer, at jeg er vildt træt og har ondt i fingeren.

Det var sejt af ham Mikkel-mand. Pludselig at kunne se situationen udefra – og erkende, at det alene var ham som voksen, der så problemer og var i gang med at starte en unødvendig konflikt. For når vi er trætte, kommer vi nemt til bare at kværne derudaf med irettesættelser og bebrejdelser.

Men indimellem får man heldigvis stoppet sig selv. Og sagt til ungerne, at det jo slet ikke handler om dem, men om ens egen træthed, dårlige humør osv. Så er det bedst at blive helt stille. Og bare huske at trække vejret så dybt og roligt man kan.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

2 kommentarer

 1. Louise T.
  Skrevet d. 26. september 2012 kl. 10:13 | Permalink

  Ja, lige nøjagtig :-)
  DER er jeg (også) blevet klogere og mere “tilbageholdende” – jeg øver mig på at give mine 2 drenge plads til – ja at være drenge og tumle og larme. Så må jeg jo finde et stille hjørne at gemme mig i, hvis det er mit behov.
  Så ,Louise – efter din workshop i august er vores hverdag – og i sær aftenerne – blevet en anden oplevelse for HELE familien :-D

 2. Skrevet d. 29. september 2012 kl. 07:03 | Permalink

  Hvor ér det bare dejligt at høre Louise. Tusind tak fordi du fortæller det.
  Hav det rigtigt godt – kærligst fra Louise

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.