Tak, forårsgaver og DER VAR ENGANG

Først vil jeg takke de gavmilde mennesker Anna Skyggebjerg og Lykke Rix der på deres blogge, som er evige kilder til fornyet livsglæde og eftertanke, har valgt at anbefale min miniworkshop d. 19. maj.

FORÅRSGAVE TIL DIG
Og så skal du, kære læser, have en forårsgave – som du kan give dig selv flere af, hvis du cykler over til Landbohøjskolen på Frederiksberg. Her er gaven:
Se, en rhododendron er sprunget ud:-)

Og azaleaen:

Og sidst, men ikke mindst, den vidunderlige magnolia, der dufter svagt at lime og appelsin:

DER VAR ENGANG…
Som lovet vil mandagsindlægget give dig nogle historier fra det virkelige liv som lærer – nogle gange er det historier fra bh.kl., andre gange fra de større klasser, men vi starter med smedelærlingene. Sæt dig godt til rette, for nu begynder det:

Der var engang en hel masse fyre, der skulle være smede, og som jeg skulle undervise i dansk. En anden dansklærer havde sagt, at jeg skulle bare møde dem, hvor de var – “så analysér nogle reklamer og læs nogle artikler i M” [et halvpornografisk mandeblad.] Holdningen var sympatisk og velment, men at ‘møde fyrene, hvor de var‘ – ville det virkeligt kun være undervisning, der handlede om noget nede omkring bæltestedet? – Er mennesket ikke så meget mere – rummer vi ikke alle drømme, tanker om livet, følelser der er lette og tunge og alt muligt andet spændende og fint? En god anledning til at åbne op til alt det meget, eleverne indeholder, er fantastiske historier, som vækker begejstring og eftertanke.

Men var der noget disse smedelærlinge ikke gad, så var det at læse – for de havde altid oplevet, at det, de fik ud af teksterne, betragtede deres dansklærere som forkert og utilstrækkeligt. Så da de om nogen brug havde for succesoplevelser, fandt jeg på at læse højt for dem.

GO’NATHISTORIER
Så der så man lige nogle store stærke fyre sidde at lytte til uddrag fra verdenslitteraturen, og efter den første gang sagde Brian, der ellers var meget negativt indstillet i forhold til livet: ”Det der højtlæsning – det har jeg sgu ikke prøvet siden jeg fik læst go’nathistorie højt” “Så det var meget hyggeligt?” spurgte jeg. “Ja” svarede han med et stille smil.

Dette indlæg var udgivet i:Ikke kategoriseret. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

16 kommentarer

 1. Skrevet d. 12. november 2010 kl. 13:22 | Permalink

  If you register immediately receive $ 0.50 in paypal account. Come and you link exchange

 2. Skrevet d. 12. november 2010 kl. 15:11 | Permalink

  good quality post thanks

 3. Skrevet d. 12. november 2010 kl. 16:39 | Permalink

  thanks good post

 4. Skrevet d. 12. november 2010 kl. 17:54 | Permalink

  Hey – nice web site, just looking around some blogs, seems a pretty awesome platform you are using. I’m currently using Drupal for a few of my sites but looking to change one of them over to a platform similar to yours as a trial run. Anything in particular you would advise about it?

 5. Skrevet d. 13. november 2010 kl. 00:45 | Permalink

  thanks good post

 6. Skrevet d. 14. november 2010 kl. 14:47 | Permalink

  Just thought i would comment and say neat design, did you code it yourself? Looks great. Pleae check Spy Cameras and spy gadget!

 7. Skrevet d. 15. november 2010 kl. 02:31 | Permalink

  Hi everybody, This website is remarkable and so is how the matter had been extended. I like a few of the comments too even though I would choose we all keep it on topic to be able to add value to the issue.

 8. Skrevet d. 15. november 2010 kl. 15:50 | Permalink

  Great! Thanks for post

 9. Skrevet d. 16. november 2010 kl. 02:38 | Permalink
 10. Skrevet d. 17. november 2010 kl. 08:49 | Permalink

  Nice article and i want to know more on this blog.

 11. Skrevet d. 18. november 2010 kl. 01:56 | Permalink

  Greetings everyone, This website is exceptional as well how the issue was expanded. I like a few of the comments too although I would choose we all keep it on topic in an effort to bring importance to the issue.

 12. Skrevet d. 18. november 2010 kl. 23:27 | Permalink

  How are You, please take a look at this pages if You are interested in need home assembler or maybe assembly products at home and assembly online real jobs. Laters

 13. Skrevet d. 19. november 2010 kl. 18:30 | Permalink

  How are You, please check my sites if You are interested in legit work at home jobs or maybe assmbly jobs in sc and make money assembling products photoframe. Bye

 14. Skrevet d. 22. november 2010 kl. 02:39 | Permalink

  I found your weblog on google and check several of the early posts. Preserve up the excellent operate. I just additional up your RSS feed to my MSN News Reader. Seeking forward to reading through additional from you later on!…

 15. Skrevet d. 23. november 2010 kl. 00:51 | Permalink

  Ohh very much thanks admin

 16. Skrevet d. 23. november 2010 kl. 12:25 | Permalink

  Fantastic article! I’ll subscribe correct now wth my feedreader software package!…

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.