TAK FOR PÅMINDELSEN, REBEKKA

Rebekka mindede lige Mikkel og mig om en vigtig ting her til morgen. Følgende dialog udspillede sig ved morgenmaden:

Mikkel: I skal lade være med at sidde med jeres mobiler her om morgenen.
Hannah: Jamen, jeg skal finde ud af, om jeg skal med Freja til fodbold.
Rebekka: Og jeg skulle bare se, hvad klokken var!
Mikkel: Nå okay.
Og så var det Rebekka sagde, mens hun grinte: Far, faktisk holdt jeg den længere i hånden, bare fordi du sagde det der!

Sådan et godt eksempel på hvor stort behov for autonomi, vi mennesker har. Vi rummer en frihedstrang, der sikrer, ar vi gør os vores nødvendige livserfaringer på vores måde. Derfor vil diktater og påbud, der ikke giver mening, modarbejdes.

Det kan vi huske, når vi indimellem ikke synes, ungerne “samarbejder” (læs: gør tingene på vores måde). Har vi fx husket at spørge, om der er en god grund til et eller andet – inden vi bebrejder og udstikker ordrer?

(Men indimellem giver påbud mening. Fx når der er brug for at vasketøjet bliver lagt sammen! – Kan ikke lægge billeder ind fra min mobil lige nu, men gør det senere i dag, for I skal se et ret komisk billede af vasketøjet og pigerne fra i går.)

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.