STRESS-GRÅD!

Hvad sker der lige for en almindelig onsdag i en moderne børnefamilie? Og hvornår er det lige, at der er tid til fx at spise aftensmad, spørger jeg bare!

Hannah ville hjælpe med at få det hele til at glide ved at lave en plan. Det er den, du ser på billedet. For aftenen i går indeholdt: Hannah til fodbold, en af de voksne til forældremøde i fodboldklubben, en anden af de voksne til forældremøde i fritidshjemmet, en til af de voksne til forældremøde i klubben og en sidste voksen til møde i festudvalget i Hannahs klasse.

Hvor mange voksne er det lige, vi er? Og i aften er faktisk ikke meget bedre: Rebekka til håndbold, Hannah til dans, Hannah til skydning og to voksne til at hente vores bil, der blev så udmattet af gårsdagens program, at den løb tør for strøm til et af de 100 møder.

Det er heldigvis ekstraordinært alt det hurlumhej. For Mikkel og jeg insisterer på at have tid til at trække vejret i bund sammen som familie og bare være. (Det ses jo tydeligt:-) Men det kræver en høj grad af opmærksomhed. Det sker ikke af sig selv, for der skal mange fravalg til. Men i går og i dag er vi blevet mindet om, hvor vigtigt det er, at vi vedholdende laver fravalg. Så vi ikke næsten alle sammen græder lidt på skift, fordi vi er helt stressede. For det har pigerne og jeg faktisk gjort de sidste par dage.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.