STRESS ELLER SHINING MOMENT.

Jeg stod på Østerport st. forleden. Ved siden af mig ventede far, mor, to børn på omkring 3 og 5 år og deres kufferter også på toget. Det rullede lidt efter ind på perronen, men var så kort, at det stoppede mange toglængders afstand fra dér, hvor vi stod og ventede. Så der skulle løbes.

Denne situation kunne blive en hektisk paniksituation med grædende børn og stressede forældre. I stedet blev det et halvt minuts shining moment for de to søskende pga. morens ord, da hun så, at toget stoppede så langt væk:

SÅ ER DET OS!”

Så er det os” i betydningen – ‘det er nu, vi skal gøre en indsats sammen – vi er på, og det skal gå hurtigt.’ Pigernes ben piskede afsted, mens ordene igen og igen røg ud af deres smilende munde: “Så er det os, så er det os.

Var det ikke en interessant virkning af så simple ord? I stedet for “Ej, det når vi ikke” eller “Tag så og skynd jer” eller andet kedeligt. Her kom 4 ord, der appellerede til fællesskab og til hele familien. Noget tæt på, som børnene kunne relatere til.

Vi nåede heldigvis toget alle sammen.
Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.