Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.
- "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"
"Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."
"Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."
"Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"
"Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."
-
Jeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.
Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer. -
RSS
SPEED-SNAK
De sidste par dage har Hannah speed-snakket, når hun fortalte noget. Kender du det, at børnene kan fortœlle så hurtigt, at det ene ord starter, før det sidste er slut? Pigerne har selv fortalt mig, at de kommer til at tale så hurtigt, når de er meget sammen med deres venner, for der skal man tit skynde sig at fortœlle noget, inden man bliver afbrudt.
Sådan er det også at vœre barn anno 2012.
Sommerferiens sidste dag herhjemme var i søndags, og siden da har Hannah stort set ikke vœret hjemme. Hun har vœret i skole, i sin elskede klub, til fodbold, og så er hun kommet hjem kort før sengetid og har begejstret speed-snakket om alt det, hun har oplevet.
Og nu ved jeg, at der er brug for lidt tid med fred og ro. Fx ved at jeg vœkker hende tidligere her til morgen, så vi kan spise morgenmad sammen i et langsomt tempo. For alle mennesker behøver øer af ro, hvor vejret trœkkes i bund i hverdagens hav af aktiviteter.
Anna Skyggebjerg skrev en dag på sin mere end vidunderlige blog Hele 3 ting:
“I dag stødte jeg på en dreng fra 3. klasse, hvis forældre har mange planer, men ingen Zen. Selv har de to tidskrævende karrierer. Og barnet er meldt til dit og dat efter skoletid, som forældrene synes, det er sundt, han får lært. De havde (hvilket er fornuftigt nok) lavet et ugeskema over familiens tid og vist det til sønnen, som spontant udbrød, “Hvornår skal jeg så sidde på mit værelse?”
Der er mange fordele ved at ungerne går til noget og har gang i mange aktiviteter. Fordele som opvejer det, at man indimellem hænger i en klokkestreng for at nå det hele. Bare det ikke er hele tiden, at tiden skal styre det hele. Bare der er tid nok til også bare at vœre. Ikke kun i ferierne. Så barnet også lœrer sit indre liv at kende. Og ikke kun kender sig selv gennem ydre prœstationer.
Det er vi forældre, der må finde den balance, som alle kan trives med. Og indimellem kræver det et nej til noget, barnet bliver ulykkeligt over ikke at få lov til. Men det er os, der har overblikket over hverdagen og må træffe beslutningerne på baggrund af det overblik.
Og en sidste kommentar, der måske provokerer. Lader vi nogle gange børnene have gang i så mange ting uden os – inkl. mange mange timer foran skœrmen – fordi vi så slipper for samvœret og kan lave det, vi selv har lyst til? Jeg kan gribe mig selv i at have det sådan. Men så husker jeg på, at vi kun har vores børn til låns, og det er faktisk ikke er i sœrligt mange år.