SNUP TIPPET – OM AT FÅ SINE BØRN TIL ET ELLER ANDET

Jeg var i Netto lige før. En dreng på 3-4 år stiller sig for enden af varebåndet, mens moren fylder på, finder sin pung frem, og med et flakkende blik mellem varer og sønnike forsøger at holde styr på det hele. Han er fordybet i at se på alle de ting, de har købt, og moren siger bekymret, ‘Nu bliver du altså her. Du må ikke løbe væk.”

Et øjeblik efter er drengen ude af døren, og moren stønner højlydt over den umulige situation med varer, der skal pakkes, og dreng der skal findes.

Det er en klassisk situation, og det er det mest naturlige i verden, at moren lader sin bekymring få et udtryk og forsøger at foregribe begivenhedernes gang ved at minde drengen om, at han ikke må løbe væk. Problemet er bare, at det øger risikoen for at det sker.

Når dit barn endnu ikke har gjort det, som det ikke må, så lad være med at give opmærksomhed til det uønskede. Pøs i stedet for på med glæde og ros over det, der rent faktisk sker lige nu. “Hvor er det dejligt, at du står der så fint og venter. Sikke mange ting vi har købt. Du kan tælle dem, hvis du har lyst.” Eller bare: “Så skønt at du venter så fint på mig.

Menneskers underbevidsthed hører ikke ‘ikke‘. Kære læser – du må ikke, og jeg gentager ikke tænke på en lyserød elefant. – Der kan du selv se… Så når moren i Netto siger til sin søn, at han ikke må løbe væk, er der en del af ham, der lige præcis bliver mindet om den fremragende idé at smutte afsted ud på nye eventyr.

Det er et spændende emne, synes jeg – det med hvordan vi bedst får vores børn til at gøre det, vi ønsker – så endnu et eksempel på det i morgen…

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.