SNUP TIPPET: Bruger jeg det OG elsker jeg det?

Vi skal jo snart flytte. 37 dage tilbage ifølge Rebekka og Hannahs afkrydsningssystem, som de sindrigt udfylder hver dag. For de glæder sig. Til at få hver deres værelse, til at få en hund, til at bo ved havet og til selv at kunne bevæge sig rundt til alting via små stier.

Og Mikkel-manden og jeg nyder processen, indtil vi flytter. Det er sandt. For vi rydder ud i skabe, kælderrum og skuffer ud fra devisen BRUGER VI DET OG ELSKER VI DET. Ikke enten-eller, men både-og.

Og er du klar over, hvor meget lettelse og overskud, det skaber i ens system at skille sig af med det, man for alvor ikke er glad for? Det er godt nok en billig måde at blive helt høj på. Jeg er blevet helt afhængig, og det kribler i mig for gå i gang med det næste køkkenskab.

Men for mit vedkommende har det krævet det noget forberedelse. For jeg er nostalgisk anlagt og har let ved at se noget fint i ting, der aldrig mere bliver værd at se på. Så derfor har jeg i et stykke tid forestillet mig, hvor skønt det vil være i hverdagen at have rum omkring sig. Tomrum, der ikke er fyldt ud med ting og sager, men med plads til drømme og stilhed. At have plads i skabene, så de ikke er så proppede, at intet kan være der. (Lige nu sker der det, at når vi åbner lågen til vores ‘taskeskab’, vælter Ikeaposer, indkøbsnet og fjäldræve vælter ned i hovedet på os i en lind strøm.)

Så dagens tip til mere overskud: Tøm ud og ryd op i dit hjem med ordene BRUGER JEG DET OG ELSKER JEG DET i baghovedet.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

5 kommentarer

 1. Skrevet d. 25. maj 2011 kl. 12:42 | Permalink

  Vi har et helt rum fyldt med flyttekasser, der primært står åbne og ligner de har kastet op ud over gulvet. Vi flyttede ind i november og alt det som vi ikke lige stod og manglede blev pakket sidst ned og står nu i det rum. Rummet skal engang blive til kontor/syværelse. Mn lige nu magter jeg ikke engang at kigge derind.

  Men nu har jeg fået fornyet energi. I weekenden tror jeg at jeg vil gennemgå hver eneste kasse med den sætning i hovedet. Bruger vi det og elsker vi det? Jeg tror jeg vil finde mange nej’er, eftersom det nu har ligget gemt væk i over et halvt år uden jeg har sendt det særlig mange positive tanker.

 2. Skrevet d. 25. maj 2011 kl. 18:53 | Permalink

  Hvor dejligt at vide, Cecilie, at indlægget kan bruges til noget. Mange tak for din kommentar.
  Nogle ting tynger og andre ting opløfter. Der er virkelig ingen grund til at lade af tynge af noget, man så let som ingenting kan skille sig af med. – Og enten glæde andre med, ved at aflevere det til den nærmeste genbrugsbutik og storskrald, eller tjene lidt på ved at sælge det på et loppemarked.
  - Og et godt kriterie for om man bruger noget, er vel egentlig, at hvis man ikke har manglet det i et halvt år, kommer man højst sandsynligt ikke til det.
  Rigtig god fornøjelse med oprydningen. Tag en enkelt eller et par kasser ad gangen og nyd processen.

 3. Skrevet d. 27. maj 2011 kl. 15:11 | Permalink

  Det er en god teste-sætning. Jeg tror, jeg ville kunne tage den til mig, selvom jeg også har et skær af nostalgi, men hvordan får man samler-husbonden til at følge trop også? Kh Louise

 4. Skrevet d. 27. maj 2011 kl. 22:45 | Permalink

  Kære Louise.
  Måske kan du spørge, hvad der er at miste? Er ting vi ikke bruger og elsker i virkeligheden ikke dødvægt, der blot tynger og fylder? – Og så tal om hvad, man vinder. Og hvis ikke man kan komme i tanke om noget positivt – ja, så bliver det selvfølgelig nok lidt svært.
  Men én ting – hvis man har råd – kunne være, at man køber noget nyt af virkelig god kvalitet, der holder, fungerer og glæder.
  Rigtig god weekend – kærligst fra din navnesøster

 5. Skrevet d. 5. juni 2011 kl. 12:57 | Permalink

  Det kan være svært, når man kæmper imod mange års og genrationers rodnitis, men vi arbejder på det. Vores kælderrum er også fyldt med flyttekasse…

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.