SNE ELLER SJAP. (OG CHURCHILL OG BØRN)

Det var det der med den store, hvide verden. Det var der, jeg kom fra i går.

Jeg eeelsker sne. Den gør verden lys og stille og smuk. Som her – et sted på vej hjem fra pigernes skole.Men kombinationen af naturens hvide skønhed og civilisationen er ikke altid smuk: sne + asfalt + biler = sjap.

Som her.

(Beklager kvaliteten. Billedet er lige så grimt, som sjap er! Hannah var kommet til at slette et ret vellignende sjapbillede, men var så sød at løbe ned i mørket for lidt siden og tage et nyt.)

Winston Churchill har sagt:

“A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist 
sees the opportunity in every difficulty.”

Og det er en lillebitte smule som sjap og sne. Vi vælger sådan set selv, hvad vi vil lægge mest mærke til. Hvor vi lader vores øjne fæstne sig.

På samme måde med vores helt igennem skønne unger. De gør så mange umulige ting. Men de gør altså også så mange fantastiske ting. Fx når de bare ér og nusser rundt på deres egen barnlige facon. Vi vælger, hvad vi vil fokusere mest på og give mest opmærksomhed. Når vi beslutter os, skal vi blot huske, at opmærksomhed er som vand og gødning – der kommer mere af det, vi nærer.

Dette indlæg var udgivet i:Ikke kategoriseret. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.