SLIP FOR AT LYDE SOM EN AUTOMATISK TLF.SVARER!

Kender du også følelsen af at lyde som en automatisk telefonsvarer, når I fx skal ud af døren, og ungerne sådan set ikke skal så meget andet end at få overtøj på? Der er ikke grænser for, hvor mange gange man kan sige det samme – først venligt, så en anelse irriteret, måske vredt, så nærmest bønfalende og til sidst måske endda rasende. Det er ikke rart, hverken for barnet eller dig selv.

Jeg har for nyligt opdaget noget, der har en magisk effekt herhjemme. Børnene samarbejder, og alle slipper for de monotone påmindelser. (Mine børn er 7 og 9 år gamle, og jeg ved ikke, hvorfor det skulle tage 9 år for mig at finde ud af dette meget enkle trick – men bedre sent end aldrig. Jeg tør derfor ikke udtale mig om, hvor små børnene kan være, for at tippet virker, men eksperimenter med det.) Tricket er:

LAD BØRNENE TAGE ANSVAR FOR DET, DER SKAL SKE.

Hvordan det? Meget enkelt:

I) Forklar kort, hvorfor det er vigtigt, at I fx kommer ud af døren (eller at de kommer i seng, eller at der skal ryddes op i hele hytten osv.)
II) Spørg dem om, hvad de mener, de kan gøre, for at det lykkes. Børnene er geniale, kreative problemknusere, og de ved oftest præcis, hvad der skal til.
III) Gentag deres guldkorn, dvs. sig dem højt, så der ikke længere er nogen tvivl om, hvad der skal ske.
IV) Afslut evt. med et morsomt kampråb, et håndklap eller andet der bekræfter, at nu er det her altså noget vi er sammen om.

Ej, det lyder godt nok omstændeligt. Er det virkelig nødvendigt?” Tit er det, ja. Børnene har oftest ikke dit overblik over opgaver, der skal løses og hvad målet er. Det svarer til, at du får bind for øjenene og skal finde rundt i en labyrint efter anvisninger fra en, der kan se det hele fra oven. Du samarbejder ikke just i den situation, for tit vil du gå den forkerte vej. Men her er det tydeligt, at den manglende evne til at samarbejde ikke skyldes ond vilje, men at du ikke har noget overblik og derfor ikke kan være med til at tage ansvar for at løse opgaven. Det er det samme med børnene.

Men for at de fire trin skal bringe succes, kræver det et øjebliks nærvær fra din side og en oprigtig interesse i at høre barnets løsningsforslag. – Så vil du til gengæld også opleve et effektivt barn, når I fx skal ud af døren. Langt bedre end når du måske ellers plejer at lyde som en automatisk telefonsvarer, mens du liige skal drikke din sidste sjat kaffe, liige ordne håret en sidste gang, mens du stresset understreger, hvor vigtigt det er, at barnet skynder sig:-)

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

26 kommentarer

 1. Skrevet d. 23. juni 2010 kl. 09:11 | Permalink

  Fantastiske tips. Dem vil jeg helt klart afprøve, for du har så ret i, at børn kan være utrolig kreative problemløsere – vi skal bare give dem lov til at udtrykke det og ikke mindst afprøve det. Kh Louise

 2. Skrevet d. 23. juni 2010 kl. 10:36 | Permalink

  Hej LouiseEndnu engang et super godt indlæg, jeg linker lige til dig fra min blog http://www.mettehaulund.com og håber det er okay.Ha' en god dagkh mette

 3. Skrevet d. 12. november 2010 kl. 09:52 | Permalink

  good quality post thanks

 4. Skrevet d. 12. november 2010 kl. 10:11 | Permalink

  very good \o/

 5. Skrevet d. 12. november 2010 kl. 10:53 | Permalink

  very good \o/

 6. Skrevet d. 12. november 2010 kl. 12:22 | Permalink

  This looks like really nice construction for a chair. It is hard to find things that are solidly built these days. I appreciate the fact there are still manufacturers out there willing to build quality.

 7. Skrevet d. 12. november 2010 kl. 13:32 | Permalink

  If you register immediately receive $ 0.50 in paypal account. Come and you link exchange

 8. Skrevet d. 12. november 2010 kl. 15:07 | Permalink

  good quality post thanks

 9. Skrevet d. 12. november 2010 kl. 16:21 | Permalink

  This is such a excellent resource that you are providing and you give it away for free. I love seeing internet sites that understand the value of providing a quality resource for free. It?s the old what goes around comes around routine.

 10. Skrevet d. 12. november 2010 kl. 16:55 | Permalink

  Howdy! Is it okay that I go a bit off matter? I’m making an attempt to view your article on my apple ipad but it doesn’t display properly, do you have any suggestions? Thanks.

 11. Skrevet d. 12. november 2010 kl. 20:49 | Permalink

  It’s really a nice and helpful piece of information. I’m glad that you shared this helpful info with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

 12. Skrevet d. 13. november 2010 kl. 00:04 | Permalink

  What kind of flooring would you lay in a bottom level of a tri-level house?

 13. Skrevet d. 13. november 2010 kl. 00:14 | Permalink

  very good \o/

 14. Skrevet d. 13. november 2010 kl. 04:21 | Permalink

  I like Your neat page! Check new helpful infos about Egypt real estate and Egypt real estate Thanks!

 15. Skrevet d. 13. november 2010 kl. 17:28 | Permalink

  Hi, check those website regarding wrexham web design and web design wrexham, See You

 16. Skrevet d. 14. november 2010 kl. 19:24 | Permalink

  Hi, i must say fantastic website you have, i stumbled across it in Google. Does you get much traffic? Take a look at my site turk ko.

 17. Skrevet d. 14. november 2010 kl. 21:07 | Permalink

  Nice information, cheers to the article author. It truly is comprehensible to me now, the usefulness and importance is tremendous. Many thanks once again and good luck!

 18. Skrevet d. 16. november 2010 kl. 01:06 | Permalink
 19. Skrevet d. 18. november 2010 kl. 12:20 | Permalink

  This is such a superb reference that you are delivering and you provide it away for absolutely free. I really enjoy seeing sites that comprehend the worth of furnishing a excellent resource for absolutely free.

 20. Skrevet d. 19. november 2010 kl. 19:28 | Permalink

  How are You, please check this websites if You are interested in assembling at home jobs or maybe assemble jewlerty or http://www.assemble parts at home.com. Ciao

 21. Skrevet d. 20. november 2010 kl. 20:34 | Permalink

  good quality post thanks

 22. Skrevet d. 21. november 2010 kl. 21:50 | Permalink

  Ohh very much thanks admin

 23. Skrevet d. 22. november 2010 kl. 00:48 | Permalink

  I found your weblog on google and check several of the early posts. Preserve up the excellent operate. I just additional up your RSS feed to my MSN News Reader. Seeking forward to reading through additional from you later on!…

 24. Skrevet d. 22. november 2010 kl. 22:10 | Permalink

  You like fitness? You do not have to go to the gym anymore try Ab tronic x2!

 25. Skrevet d. 23. november 2010 kl. 00:31 | Permalink

  thanks good post

 26. Skrevet d. 23. november 2010 kl. 21:07 | Permalink
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.