SKÆLDUD

Skældud sker for de fleste af afmagt, frustration og udmattelse. Derfor kan det ikke siges for tit, at vi må arbejde flittigt på at bygge vores eget og vores børns overskud op. Og på at forandre samfundet, så det levner plads til ro og fordybelse – og mindre stress og råben.

Men når den der hverdag kører, vil jeg anbefale 5 konkrete tip, som det kan hjælpe at holde sig for øje, hvis man ønsker mindre skældud:

 1. Vær tydelig og tilfreds med dine beslutninger.

 2. Giv den positive adfærd masser af opmærksomhed. For det vi giver opmærksomhed, det vokser.

 3. Giv handlingsalternativ. Sig hvad du ønsker barnet skal gøre i stedet for, hvad det ikke skal gøre.

 4. Kom først med de gode råd, når der er ro på.

 5. Gå indimellem til bekendelse og fortæl om dine egne brølere, så barnet ikke skal stå med følelsen af at være den eneste håbløse.

Jeg har lige været i Ibens på Radio24syv og talt om skældud i et par timer sammen med journalist Gunvor Bjerre og forfatter Iben Mondrup. Det var den fineste oplevelse. God tid til fordybelse om et vigtigt emne, utroligt spændende ord fra lyttere, der ringede ind, og den bedste afslutning med min yndlingsforsker Erik Sigsgaard. Du kan høre udsendelsen her, hvis du har lyst.

Flere læsere af mit nyhedsbrev har bedt mig skrive mere om skældud. Så hvis du ønsker viden og inspiration om emnet, så læs med her på bloggen og i mit nyhedsbrev i den kommende tid.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.