SEJE SIIGSGAARD. (HAM SKÆLD-UD-FORSKEREN.)

Min Mikkel-mand var så heldig at skulle til forældremødet forleden, for Erik Siigsgaard kom og holdt foredrag. Hjem kom en mand med nye, levende indsigter i børnenes verden og top-motiveret til at møde vores piger med endnu mere respekt og ikke blot som et ‘nummer i rækken’. Det kan fx ellers ofte ske, når klokken er lidt i 20, tænderne skal børstes og nattøjet skal på.

Gæt hvor mange timer børn er i instution!
Børn og unge oplever ofte at være et ‘nummer i rækken’ i vores moderne hverdag – en konsekvens af den enorme institutionalisering. Vidste du, at et typisk 50′er-barn var institutionaliseret 7-8.000 timer i løbet af sin barndom. I dag er tallet oppe på… næsten 25.000 timer. Ret vildt.
De mange timer væk fra hjemmet overladt til andre voksnes forgodtbefindende, giver virkeligt et stort behov for at blive mødt med forståelse og nærvær derhjemme af nogen, man bare ved, holder rigtigt meget af en.
Bliv inspireret til det forstående og berigende samvær ved at læse Siigsgaards vidunderlige lille bog Skæld mindre ud.

Tulipaner til weekenden
Du får et par fine tulips til weekenden, der kan lyse op i det kolde grå. Her i kulden kan man jo næsten glemme, hvor smukt der egentligt er rundt om os:

Og så skal du altså også lige have hemmeligheden til evig forårsfriskhed – BØGEBLADE. Spis dem i små eller store mængder nu mens de er lysegrønne og friske, og nyd den milde, syrlige smag. De fleste børn elsker dem også.

Dette indlæg var udgivet i:Ikke kategoriseret. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.