Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.
- "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"
"Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."
"Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."
"Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"
"Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."
-
Jeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.
Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer. -
RSS
SÅ HØR DOG EFTER!
Som lovet bliver der i den kommende tid en lille temaserie om, hvad man stiller op, når børnene ikke vil høre efter.
Hver eneste dag sker der akkurat det samme i de fleste familier. Vi forældre er som kursusholderen, når vi prøver på at få ungerne til at lytte. Så vi kan komme hjem fra vuggestuen, så søskende holder op med at skændes, så ungerne kan få børset tænderne osv.
Men dit barn er som dig, når du er på kursus – flintrende ligeglad, fordi noget andet lige nu nydes i stor stil.
Hvordan ville du have det, hvis kursusholderen begyndte at skælde dig ud eller bebrejde dig for, at du ikke satte dig på din plads? Jeg tror, du ville få endnu mindre lyst til at lytte til ham eller hende.
Når jeg holder workshops og skal fange deltagernes opmærksomhed, når kaffepausen er slut, så gør jeg et eller andet, der overrasker deres hjerner. Jeg laver måske en trommehvirvel på væggen med mine hænder og siger med et smil Velkommen tilbage, for rent faktisk at give dem lyst til at vende tilbage.
Da jeg var skolelærer, trommehvirvlede jeg på tavlen og sagde fx: Lyt til de mystiske ord fra Mr. Max…
Pointen er, at for at der overhovedet kan skabes et samarbejde om det budskab, du har til dit barn, er du nødt til allerførst at skabe forbindelse, så dit barn overhovedet lytter til dig.
Der er mange tips, der kan hjælpe med til det. Og de kræver ikke nødvendigvis, at du står på hovedet, eller fremsætter trylleformularer. Mere om de næste dage.