SÅ ENKELT KAN DET VÆRE

Pigerne og jeg har passet min venindes søn. Han er 2 år og ganske vidunderlig.

Vi gik ned til en å. En svane svømmede rundt og lidt derfra, lå mor-svanen på en stor rede og sov.

Pigerne og den kære dreng morede sig med at plukke mælkebøtter og kaste dem ud i vandet. Hannah sagde:

Kan du finde nogle blomster til mig. Jeg kan ikke finde flere?” Drengen løb glad afsted og plukkede på livet løs. Tænk som 2-årig at kunne gøre nytte for en 10-årig. Det er stort.

Hannah fangede i sine ord det, der for mig at se er essensen i den positive pædagogik. (Bortset fra løgnen altså.) – At gøre det for et barn, der får det til at bruge sine ressourcer. Mærke sit værd som menneske – sin værdi i verden. Og på den måde få mod på meget mere.

Lige meget hvilken alder vores barn har, kan vi bidrage til, at de får oplevelsen af at formå en hel masse. Hvad end det er hjælp til at lukke armbåndet, skrive indkøbssedlen, hente posten, vande blomsten, hjælpe med at huske på en ting, finde vores sutsko, få os til at grine igen og igen osv.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

Én kommentar

 1. Skrevet d. 16. maj 2011 kl. 09:06 | Permalink

  Sikke en smuk formuleret essens. Den tror jeg så lige, jeg (ubevidst) benyttede mig af i går, da jeg spurgte lillemanden om han ville grave hullerne til de små planter, jeg skulle sætte. Det ville han i den grad. Og resten af dagen hørte jeg ham stolt fortælle både far og nabobørnene, at han havde hjulpet til med at plante. Og det havde han bestemt. Kh Louise

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.