ROS FOR RENE HÆNDER!

Her forleden bad jeg Rebekka vaske hænder, for de var helt fedtede. Så sagde hun sådan cirka så’n her: “Mor i sommer da vi var på camping med Trine [deres faster] så holdt hun mig i hånden og sagde ‘ej, hvor er det dejligt at holde sådan en ren blød hånd.’”

Hun sagde ikke mere, så jeg tillod mig at drage en konklusion: “Så du kunne godt tænke dig, at jeg kommenterede noget mere, når noget var godt i stedet for at tale om alt det, der skal gøres?

Rebekka nikkede, men så kom Hannah på banen med sin ret nøgterne facon: “Men det holder jo ikke, hvis man hele tiden skal gå og sige ‘ej, hvor er det godt, du har pudset næsen, hvor er det godt, du har taget sutsko på, hvor er det godt, du har vasket hænder’.

Vi blev afbrudt, og kom ikke videre i snakken. Men jeg tænkte i mit stille sind, at Rebekkas påmindelse var rigtig fin. Og selvom alt selvfølgelig skal finde et passende leje, så er det godt at huske på, at fokus på det, der fungerer og gøres godt, det giver overskud til at sørge for noget af alt det andet, der også skal gøres.

Vi må med andre ord huske at bemærke noget af alt det, vores børn formår i hverdagen. – En hverdag som jo for de flestes vedkommende er helt vildt kompleks og med 1000 ting at huske på.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.