ROLIGE BØRN LÆRER BEDST

Jeg sad forleden ved Hannahs seng for at sige godnat. Hun fortalte, at hun indimellem får ondt forskellige steder, så det føles som om, nogen laver voodoo på hende, for det kommer bare lige pludselig!

Jeg gav nogle bud på mulige forklaringer, og til min overraskelse sagde min store pige:

Det var dejligt. Så har jeg lært det.”

Aldrig har jeg fået sådan en respons på de 1000vis af forklaringer, jeg har givet Hannah igennem hendes barneliv. Og forståeligt nok. For tit er mine mange ord med forklaringer og gode råd fx faldet:
 • midt i ulvetimen
 • mens jeg var irriteret og syntes, hun skulle gøre noget anderledes
 • mens hun var optaget af noget andet, men jeg da lige synes hun skulle forstå noget eller
 • midt i et af hendes raserianfald
Og det er ikke muligt for noget menneske at gøre sig nye erkendelser og få nye indsigter, når bølgerne i følelseshavet bruser, når der er en hektisk og stresset stemning, eller hvis man er bedøvende ligeglad.

Selvfølgelig er det ikke muligt altid at vente med at prøve at få vores børn til at forstå et eller andet. Vi kan sjældent fremtrylle tidspunkter som den rolige stund inden vores børn går ind i drømmeland med en blød dyne, dæmpet lys og stille stemmer.
Sådan er vores hverdag nu engang skruet sammen.

Men vi kan øve os på at afstemme vores forventninger med den hverdag. Så vi ikke kræver og forlanger, at børnene skal huske alle de ting, vi mener de skal lære, mens de er i lære som mennesker hos os. For al læring kræver så mange ting, som sjældent er opfyldt. Sådan er det bare. Men børnene skal ikke bebrejdes for, at det er sådan. Og at de derfor har svært ved at følge med i, tilpasse sig og forstå hverdagens (ofte irrationelle) rationalitet.
Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.