RO PÅ

Pigerne blev gale på hinanden, og jeg gjorde det, jeg øver mig meget på. Og som er så svært som forælder. At lade være med prædike moral og agere dommer i konflikterne. Jeg gjorde det i hvert fald mindre end så mange andre gange.

Vi var udenfor alle 4, så tropperne blev delt, og Mikkel og Rebekka fulgtes ad. Og Hannah og jeg gik sammen. Jeg trak vejret i bund og lyttede. Det hjalp til at dulme irritationen over de punkter, hvor jeg var klart uenig med Hannah.

Og det kan svare sig, kan det. At droppe dommerrollen. For efter en stund var Hannahs humør i top, og hun var fyldt med en hel masse lyst til at være sammen med og sludre med mig. – Og i de stunder kan man så tage de længere snakke om, hvordan man finder ud af at løse de konflikter med sin søster, der indimellem trækker tænder ud.

Den slags samtaler kræver timingfornemmelse, hvis der skal komme noget godt ud af dem. De skal ikke tages, mens bølgerne stadig går højt i følelseshavet. På de tidspunkter hører forståelsen til, da den beroliger det oprørte hav. Og det kræver ro i følelserne, for at fornuften kan få et ord indført.

Indimellem lykkes timingen som forældre. Og når det sker, så er det bare op i vejret med den ene arm. Helt strakt. – Sådan at den kan nå om på ryggen, så vi kan give os selv det skulderklap, vi fortjener:-)

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized og tagget , . tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

2 kommentarer

 1. Skrevet d. 17. april 2011 kl. 12:33 | Permalink

  Den evne til at bevare roen og især til ikke at forsøge at genetablere harmoni midt i orkanen, har jeg virkelig skulle øve mig på – også i forhold til mig selv. Den er guld værd, som menneske og som forælder :-)

  Jeg har et billede af én, der står midt i orkanens øje og forsøger at kaste en bold og ramme noget udenfor stormen. Sandsynligheden for at ramme er mikroskopisk og jeg bliver derfor stående, stille og venter på at det værste har lagt sig.

  God søndag til dig!

 2. Skrevet d. 17. april 2011 kl. 13:07 | Permalink

  Tak for et utroligt meningsfuldt billede. Det vil jeg virkeligt huske.
  Også rigtig god søndag og god god Påskeferie til dig Linda.

  Kærligst fra Louise

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.