REGNVEJR OG IKEA

Jeg vil fortsætte hvor jeg slap i går. Nemlig ved vigtigheden af, at vi styrker vores børns oplevelse af, at de formår virkeligt meget her i livet. At de kan skabe noget, der gør dem og andre godt. Og det sker altså ikke, når vi pakker dem ind i vat. (Dog skal vi huske, at der er stor forskel på børns sensitivitet og robusthed, så nogle behøver mere nænsomhed end andre.)

Når det regner, overtager jeg uden at tænke over det, et gammel mønster fra da jeg selv var barn. Vi boede virkeligt laaangt ud på landet, og min søster og jeg blev derfor kørt til stort set alting. Så jeg er vokset op med, at cykelture det er sådan noget, der har med udflugter og solskin at gøre. Derfor er jeg ved starte bilen ved den mindste dråbe, så pigerne kan blive kørt i skole.
Heldigvis er der så en Mikkel-mand, der insisterer på, at pigerne selvfølgelig cykler de 5 minutter, også selvom det øser ned, for det er bare på med nogle regnbukser. Jeg bliver hver gang glad for hans holdning. For ellers ville de kære børn aldrig opdage, at regn – og alt muligt andet – egentlig er piece of cake, og ikke noget, der skal bremse en. Og det er en vigtig lærdom at have med sig i livet.

P.S. Jeg skal forresten lige have luft og lidt medynk… Vi var i Ikea forleden for at købe 3 stk. væglamper, da der stort set ikke har været noget lys i hverken vores soveværelse eller stue, siden vi flyttede ind… for halvandet år siden. Ja ja, ting kan tage sin tid. Nå, men nu havde vi endelig fundet nogen, vi kunne lide og var rigtig ovenpå. Følte os endda enormt tjekkede, da vi pakkede lamperne ud i bilen og på hjemvejen kunne køre forbi storskrald og smide pappet ud sammen med andre kasser, der lå bag i bilen.
Nå, Mikkel går glad og fro i gang med at hænge lamper op, og vi er alle meget begejstrede, da soveværelset er oplyst, fordi lampen hænger så fint.
Alt er fryd og gammen, lige indtil Mikkel råber: “Louise, hvor er de to andre manualer til lamperne.” Jeg svarer: “Manualerne – jamen, vi skulle da kun bruge én, så de to andre smed jeg ud med pappet på storskrald.

ALTSÅ – siden hvornår er IKEA begyndt at tape beslag ind i deres manualer på den næstsidste side, så tjekkede overskudsmennesker pludselig forvandles til umulius’er, der nu har to lamper liggende til ingen verdens nytte. (Og nej, man kan ikke få beslagene som reservedel, jeg har skam ringet og spurgt, efter jeg ventede 18 minutter i tlf.køen.)

Her er synderen:

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.