REBEKKAS TIP

Rebekka fyldte 11 år i går. Hver dag er vi alle taknemmelige for, at hun landede i vores familie.

Sådan stod Rebekka i meget af sommerferien - koncentreret, mens hun malede træværk på huset.

Hun har en bemærkelsesværdig evne til at lyse af glæde og godt humør hver eneste dag. Også selvom vi andre er irriterede over noget, hvis der er en dårlig stemning eller andre af den slags tidspunkter, hvor ens humør normalt ville dale, fordi man bliver smittet af stemningen.


Jeg spurgte hende for nyligt, hvordan hun gjorde. For jeg ville gerne have den evne. At hvile så meget i mig selv og have et så højt bundniveau af glæde, at det skaber en form for usårlighed. Så jeg spurgte, om hun ikke havde et tip, som jeg også måtte lægge ud her på bloggen. Her er hendes svar på, hvad hun gør, når vi andre går i brokkemode.

“Bare lad være med at høre godt efter.
Og så tænk på noget rart. Jeg tænker fx på koncerten med Cristoffer i Tivoli.”

Ja, det lyder jo meget enkelt. Men det er vist sværere end som så. Godt vi har tålmodige læremestre, der er langt yngre end os.
Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.