PYT

Mikkel har været til fitness her til eftermiddag og skulle hente pizzaer på vejen hjem. Jeg havde ringet og bestilt dem til kl. 18 som aftalt. 18.15 ringer han og spørger, om de er bestilt i mit eller hans navn. Min stemme bliver kølig på grænsen til det afvisende, da jeg svarer ham.

For hvorfor kan han ikke passe tiden, nu bliver de der pizzaer kolde, og Rebekka han skulle tage med på vejen fra håndbold kommer til at vente. Ja ja, der er nok til at føle sig i sin gode ret til at være irritereret.

Men da jeg havde lagt røret kom jeg til at tænke på en klog kollega, jeg har. Hun har fortalt, at ordet PYT har hun hængt op på en seddel forskellige steder i hjemmet. Det lille ord lød i mit hoved – og Louise for syv søren da. – Vælger du virkelig irritationen og med den tendensen til at være emsy, bebrejdende og kværulerende, som jeg for mit vedkommende jævnligt gavmildt drysser ud til omgivelserne. Eller vælger du at sige PYT til 15 minutters forsinkelse. Og i stedet glæde dig over, at du om lidt skal have de særligt gode pizzaer, og at du faktisk får tid til at skrive et blogindlæg. – Som du har haft lyst til så længe? Og tror du på, at Mikkel sikkert har haft en god grund?

Det virkede. Irritationen lettede, og jeg vil kunne smile, når Mikkel og Rebekka om lidt træder ind ad døren med pizzaer i favnen.

Om det er mand eller børn, vi synes er anledning til alskens irriatationer – så kunne vi overveje, når vi husker det, i stedet at sige PYT.


Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.