PINLIGT ELLER LIVSBEKRÆFTENDE

Der er en nisse i Netto. Se selv:

Nissepigen sad ved kassen, og nogle synes måske, at det er lidt pinligt at have sådan en enorm nissehue på. Men jeg tror aldrig, jeg har mærket sådan en glæde og sådan et stort, indvendigt smil før i nogen kø i Netto som i går, da jeg fik øje på den modige pige.

For det kræver mod at skille sig ud, men hvor er det dog befriende og livsbekræftende, når nogle gør det, hvis det virkelig er det, de har lyst til. Fordi vi bliver mindet om, at livet er en vidunderlig leg, vi i fællesskab kan glæde os over. Livet pulserer og blomstrer ikke i stilstand, konformitet og frygt for at skille sig ud.

Jeg er vokset op i en familie, hvor det var ok at skille sig ud, og hvor det var en dyd at stå ved sig selv. At gå med hat, hvis man ville det, og at sige sin mening, hvis der var brug for det. Da jeg blev teenager, syntes mine veninder, jeg var dybt pinlig, når jeg sang, mens vi gik tur i vores by Egtved, og de valgte at gå 3 skridt foran eller bagved mig, mens de sagde, at de altså ikke kendte mig. Men jeg elskede at være sammen med mine veninder, var i godt humør, og derfor måtte jeg synge på livet løs.

I dag er det Hannah og Rebekka, der synes, jeg indimellem er dybt pinlig, for pinligheden mærkes, når nogen gør noget, der er anderledes end det vante. Men jeg siger, at de må leve med, at jeg fx taler højt om, at Lille-Per er mine yndlingsfilm. For jeg tror på, at der er en vigtig lektie i det. At opleve at man ikke behøver hæmme sig selv, men sagtens kan stå ved sig selv, så længe det ikke går udover nogle andre. Og derfor passer jeg selvfølgelig også på, at jeg ikke overskrider pigernes grænser ved at skeje for meget ud. Men uden at gøre det til noget meget komplekst – fordi det netop er vigtigt at være en kanal, livet kan flyde igennem for at komme så uhindret og frit til udtryk som muligt.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

Én kommentar

 1. Skrevet d. 15. december 2011 kl. 12:38 | Permalink

  “…er vigtigt at være en kanal, livet kan flyde igennem for at komme så uhindret og frit til udtryk som muligt”. Så smukt og rigtigt sagt Louise. Tak for det! Kh hende med lakridserne

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.