Jeg må lige dele den her opskrift med dig. Brocollimos. Hmm, ved ikke helt, hvor lækkert det lyder, for er brocolli ikke lidt sådan en grøntsag, der sjældent er nogens yndlings, for den bliver nemt ret kedelig? (Pigerne kan bedst lide den rå – så siger de, at de spiser små træer:-)
Men det er slut herhjemme med det kedelige, er det. Så den her opskrift hos Ninka fra Kernesund Familie, og mosen smager intet mindre end uovertruffent. Here you go:
- Skær et stort broccolihoved ud i buketter. Det øverste af den grønne træstamme må gerne komme med.
- Put buketterne i en gryde med vand og lidt salt og kog til de er møre. Ca. 10 min.
- Hæld al vandet fra og put knap en halv pakke smør i, urtesalt, peber, persille/bredbladet persille og et fed hvidløg.
- Blend det hele til mos med en stavblender.
Voila – kartoffelmos go home siger vi herhjemme fra nu af.
3 kommentarer
½ pakke smør til 1 broccoli…wow det lyder ikke særligt “kernesundt”, kan egentlig godt forstå det smager godt så
Jeg ville måske hellere blande den moste broccoli i almindelig kartoffelmos, det er lækkert.
en havl pakke smør – er det så stadig sundt? hihi
Ja, selv kernesunde Ninka har åbenbart et standpunkt, til hun tager et nyt. Jeg tror nu ikke en ordentlig portion øko-smør skader i ny og næ – nydelsens betydning er heller ikke at kimse ad.
Rigtig god smørgul solskinsdag.