ORD OG VIRKELIGHED

Jeg plejer normalt kun at skrive om noget her på holdaf.dk, som jeg selv har prøvet og oplevet en positiv effekt af. Ikke at det er en garanti for, at andre vil opleve det samme, men det føles rart at dele.

Men i dag så jeg noget dér, hvor jeg på konference, som jeg vil dele, selvom det ikke er afprøvet. På Nanyang Girls’ High School her i Singapore var der på bænkene på et grønt areal små skilte med fine ord som fx COURAGE, CONFIDENCE, CITIZENSHIP. Jeg er overbevist om, at den slags gør en forskel.

Hvis vi fx vil være mere modige, tro på os selv og andre og ville hinanden gennem medborgerskab, så sker det lettere, hvis vi har fokus på det i hverdagen. Men den er som bekendt ofte hektisk og måske forjaget. Derfor kan kort med ord, vi finder meningsfulde, og som vi ønsker mere af, hjælpe os til at huske dem. Og måske netop give det boost af overskud, der gør det lettere at håndtere hverdagen.

Hvilke ord skulle der stå på dine kort? Hvad har du lyst til at få mere af i dit liv. Optimisme, nydelse, nærvær, skønhed, taknemmelighed, overskud…

Formentlig er det sådan, at vi kun kan lukke det ind, som vi tillader. Vi har en indre termostat, der justerer meget af det, vi oplever her i livet. Har du set filmen Lotto med Søren Pilmark? Han sidder på et tidspunkt på en bounty-ø med den lækreste drink i hånden og palmesus omkring sig. Men han kunne lige så godt sidde i en udørk, for han kan ikke lukke noget af alt det dejlige ind. Vores indre tilstand er ofte stærkere end den ydre verden.

Og jeg vil huske på at lære mine børn, at de da lige så godt kan åbne sig op og lukke en masse af livets vidunderlige dejlighed ind. For det fortjener de. Det gør vi alle sammen. Og derfor har jeg lyst til at afprøve, om små fine kort med gode ord vil hjælpe med til det.

PS: Det vil i øvrigt også være tiltrængt med et krea-projekt hjemme hos os. Hannah går i 7. nu, og forleden sagde hun, at hun så meget savnede at have fag, hvor de laver noget! Dvs. sløjd, håndarbejde, billedkunst og hjemkundskab. Sig mig engang, hvad er det også for et skolesystem, vi har, at ingen af den slags fag står på skoleskemaet, fra ungerne bliver teenagere? Så Hannah spurgte, om vi ikke snart kunne lægge alle kreative muligheder frem på spisebordet og så slå os løs. Måske bliver det med kreering af de små kort – Man kan jo altid sætte gang i overtalelsesevnen:-)

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.