Positiv Pædagogik

I slutningen af 90′erne udviklede der sig en gren indenfor psykologien kaldet positiv psykologi. Her arbejdes der på et videnskabeligt grundlag på at udfolde menneskers potentiale og karakterstyrker.

Det konstruktive menneskesyn indenfor positiv psykologi er fundamentet for det, jeg kalder positiv pædagogik. Den positive pædagogik giver inspiration og en række redskaber til at hjælpe børn og unge med at udfolde deres menneskelige potentiale.

For mig at se praktiseres positiv pædagogik kort sagt allerbedst, når børn og unge kan mærke, at de bliver holdt af.

“Holde” er et gammelt ord, der betyder “drive frem”. Når vi holder af andre mennesker, så driver vi netop alt det fine, de rummer i deres væsen, frem til glæde for dem selv og for omverden. Det lykkes, når vi gør det, der er brug for i hverdagens forskellige situationer. At ‘holde af’ er altså for mig at se ikke det samme som altid at føje sine børn og konfliktsky at ønske hyggelig idyl. At ‘holde af’ er at gøre det, der bedst hjælper barnet og det unge menneske med at udtrykke den del af sit væsen, der gerne vil være i verden med glæde.

For at kunne skabe rammerne for et samvær, der bidrager til det, må vi som forældre kunne mærke os selv, vores egne grænser, vores egne værdier, vi må være sensitive overfor barnets behov, og vi må kunne skabe en kærlig og tålmodig atmosfære. Enkle redskaber og indsigter fra positiv pædagogik kan hjælpe til, at der kommer endnu mere af det i hverdagen.

Okay, en gang til – helt enkelt:

Er holdaf.dk noget for mig?

Såmænd er det det, hvis du er forælder og ønsker konkrete redskaber til og viden om, hvordan du kan praktisere en positiv pædagogik, sådan at du kan få det bedste frem i dine børn – hvad enten de bruger ble eller iPhone.

Selvfølgelig holder jeg af mine børn, så hvad nyt er der her på holdaf.dk?

Hverdagen udvikler sig nemt til, at hvert medlem af familien ikke altid har særligt gode odds for at være den bedste version af sig selv. Ved at ændre på nogle enkle ting, kan der blive skabt en atmosfære, som gør det nemmere for dig og dine børn at udtrykke alt det fine, I altid har indeni jer. Jeg skriver for at øge det positive og optimistiske syn på dig selv og dine børn og give en masse konkrete redskaber, som gør det realistisk at få mere overskud, glæde og nærvær ind i hverdagen.

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.