OM BØRN OG SKÆLDUD I RADIOEN PÅ TIRSDAG

Jeg er blevet spurgt om jeg på tirsdag vil med i Radio24syv i Ibens (før Iben og Mødregruppen) og tale om…

Børn og skældud

Om jeg vil – emnet er jo mit hjertebarn. Så tænk at have to fulde timer til bl.a. at tale om, hvad det gør ved børn at blive skældt ud, og hvordan vi får mindre skældud i hverdagen. Og at det kræver, at vi øver os på at være gode ved os selv, ikke skælde os selv ud. Men i stedet bygger vores overskud op ved at holde af os selv.

Dét bliver da en fest at tale om al sådan noget sammen med et par søde og dygtige damer i studiet – Iben Mondrup og Else Guldager – og så selvfølgelig den skønne vært Iben Maria Zeuthen. Jeg elsker hendes udsendelser, fordi hun med sin fantastiske stemme virker både engagerende og skaber ro og fordybelse. Det er herinde, det sker. Og hvis man ikke lige kan lytte direkte på tirsdag kl. 12-14, kan man høre udsendelsen senere.

Jeg er blevet spurgt, om jeg kendte en forælder, der har lyst til at være med over telefonen 5-10 min. Er det mon en af jer? For at fortælle om en typisk skældud-situation, og meget gerne om I fx her fra holdaf.dk har fået fif, der hjælper til, at tingene ikke går helt i hårdknude. Hvis du har lyst til at medvirke, så send en mail til mig, så informerer jeg om det praktiske.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

Én kommentar

 1. Lasse
  Skrevet d. 19. marts 2013 kl. 12:58 | Permalink

  Jeg vil bare komme med et lille trick: Syng en sang det virker fantastisk! specielt når de er rigtigt små – og svære at kommunikere med – det beroligere både dig selv og barnet i potentielt stressende situationer :-) og de små ved hvad der skal ske hvad de skal gøre:
  Jeg har vi skal ud og gå sangen: “nu skal vi ud og gå en tur gå en tur gå en tur lille sigurd” – så holder han op med at græde fordi han ved han skal ud, store børn kan lide at børste tænder sangen (efter jeg begyndte med den har han aldrig grædt over at børste tænder), tage tøj på sagen : “først skal vi have den venstre arm ind i ærmet, helt uud med armen” osv.

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.