OM AT SOVE PÅ MAVEN

Uhh, hvor jeg savner mit rum her på holdaf.dk. Har haft så mange mange jern i ilden på det sidste, at jeg ikke er gået ind i et af de rum, jeg elsker at være i. Men alt er stille lige nu, og jeg ville lige slå et smut forbi, før jeg lægger hovedet på puden. Klokken er mange.

Og netop af den grund kom jeg i tanke om, hvad jeg ville skrive herinde. Det handler nemlig om natten.

Rebekka havde hold i nakken for et stykke tid siden. Hun kom til kiropraktor, der fortalte, at nakken var sårbar, fordi Rebekka sover så meget på maven. Hun elsker at ligge på maven, men det skulle altså være slut, anbefalede den dygtige kiropraktor-kvinde. Vi fik derfor besked på at sy en tennisbold fast på Rebekkas natkjole, så hun ikke bliver liggende på maven, hvis hun i søvne triller derom.

Jeg kan slet slet ikke sy, og inden Mikkel fik fundet nål og tråd frem, havde Rebekka selv klaret det – sat bolden på indersiden af kjolen og så bundet en hårelastik stramt om. Smart.

Hun brokkede sig stort, når hun skulle falde i søvn og skulle ligge på ryggen. Det er ikke rart at bryde vaner. Men det varede kun ganske få dage, så var kroppen vænnet til det.

Ingen af os har godt af at sove på maven, for hovedet ligger konstant vredet. Men hermed er idéen givet videre til, hvordan vanen kan ændres.

(Nu er det blevet torsdag morgen. For alt muligt teknik drillede i går, da jeg ville poste indlægget. Men bedre sent end aldrig. Ønsker jer alle den dejligste dag.)

Her er Rebekka sammen med Manna, der er ved at blive en fornuftig voksen hund.


Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.