O. KL.-HISTORIE & FORÅRSDEJLIGHED

Der var engang…
Mandag er fortælletid her på Hold Af-bloggen. Det er den dag, du kan læse sande historier fra den vaskeægte virkelighed på skolerne i det ganske land. Historien i dag er fra min tid som bh.kl.leder i Vanløse.
Skolebøger og skænderi
Det var i begyndelsen af skoleåret, og børnene skulle arbejde i deres nye bøger. De allerfleste nye skolebørn er ikke bare glade for at arbejde i skolebøger – de eeelsker det. Men den lille dreng, som historien her handler om, skubbede denne dag til sin bog. Han havde bestemt ikke lyst til at skrive hverken A eller B, men kartede i stedet rundt på stolen og prøvede at få de andres opmærksomhed. For det er hverken sjovt eller rart at være alene om at ville noget andet end det, man egentlig skal.
Pludselig fik jeg en indskydelse og spurgte stille den lille dreng, om mor og far havde været oppe at skændes? “Ja, de råbte så højt, at jeg slet ikke kunne sove“. “Så kan jeg godt forstå, det er svært at sidde at skrive i en bog.
Det var alt, hvad der skulle til. Et lettet hjerte, et forstående klem – og den lille dreng tonsede derudaf i turbofart i sin bog.

Nu vil jeg cykle ud i verden og hænge opslag op for min miniworkshop d. 19. maj, hvor du kan få styrket din indfølingsevne og få tips til et mere berigende samvær med både mindre børn og teenagere i hverdagen.

Men først lige et par billeder fra de sidste par dage:
Se, to sovende pølsepandekagepiger. (Det er sådan min morsomme Mikkel kan finde på at pakke pigerne ind, når de skal bæres ud i bilen efter gæstebesøg:-)

Og se, hvad man nu kan opleve inde i Landbohøjskolen:

Dette indlæg var udgivet i:Ikke kategoriseret. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.