NYDELSE

Jeg overhørte for nylig en samtale mellem 4 mødre. Stemningen bar både præg af frustration og lettelse. Frustration over hvor svært det var at få sit barn til at gøre det, de ønskede og lettelse over, at de ikke var alene med frustrationen. For det gjaldt for dem alle fire, at hverdagen var præget af konflikter, skrig og skrål.

Så husk det – du er ikke alene.

Men det er min stærkeste overbevisning og erfaring, at de konflikter, der trækker flest tænder ud, dem kan vi slippe for. Det kræver én ting… AT VI VED, HVAD VI VIL, SÅ VI KAN VÆRE TYDELIGE OVERFOR VORES BØRN. Er vi ikke det, bliver skaber vi ikke den tilfredsstillende og trygge ramme, som børnene ønsker. Og så skriger de på den. Højere og højere.

For at vide, hvad vi egentlig vil i den her hverdag, skal vi kunne mærke os selv. Og det bliver vi bedre til, når vi går ned i tempo, stirrer ud i luften, trækker vejret dybt, gør det vi virkelig har lyst til, forkæler os selv, lukker øjnene og finder ro indeni. Bare en lille smule indimellem.

Sommeren er et oplagt tidspunkt at skabe rum for at mærke os selv og vores behov endnu bedre. Så vi kan være mere tydelige overfor vores børn, når hverdagen igen banker på. Gør dig selv og dit barn den tjeneste. Det handler i bund og grund om nydelse.


Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.