NEJ, JEG VED IKKE ALTID BEDST

Jeg gik ind for at sige go’nat til Rebekka lige før. Som ca. 3.200 gange før.

Da jeg kom ind på hendes værelse, sagde hun, “Mor, hvis jeg nu ikke kan sove…

Jeg afbrød hende. Med voksne og fornuftige råd om, hvad hun nu skulle stille op, hvis hun ikke kunne falde i søvn.

Hun ventede tålmodigt og lod mig tale ud. Så gentog hun stille og roligt: “Hvis jeg nu ikke kan sove, så vil jeg bare ligge og tænke. På at det snart er jul…” Og så nævnte hun andre rare ting, hun ville tænke på.

Det er virkeligt komisk. Jeg disker op med gode råd, og mit barn behøver dem slet ikke. Jeg skal blot slå ørebøfferne ud, træde et skridt tilbage – og lade hende komme på banen. Så går meget af sig selv. Godt at man kan øve sig på det. Øve sig på at droppe rollen som det menneske, der altid ved bedst og skal sørge for alting. For når jeg tror, jeg er det menneske, undervurderer jeg i den grad mine kloge børn.

Heldigvis er de så kloge, at de minder mig om det. Og indimellem har jeg heldigvis overskud til at opdage det.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

Én kommentar

 1. Skrevet d. 23. december 2011 kl. 18:36 | Permalink

  Så fint et indlæg Louise, og så tænkte jeg at jeg lige ville synes godt om det, men der manglede en knap :) Kunne du ikke overveje at sætte en synes-godt-om-knap under hver af dine indlæg, så de nemmere kan spredes til Facebook? Det ville jeg synes var en dejlig julegave.

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.