NÅR DET UNATURLIGE BLIVER NATURLIGT

Via mit arbejde kunne man komme til foredrag med Chris Macdonald i fredags. Jeg lokkede Hannah og Rebekka med, selvom de ikke rigtigt gad. Nok har de set ham i fjernsynet, synes han er sej og sød, men alligevel – fredag aften. – Trætte efter ugens løb og blot lyst til fredagsritualerne derhjemme. De gik med til at blive der lidt tid, og så måtte vi tage den derfra.

Men da den første time var  gået, ville de kun blive hængende. Ham Chris var simpelthen så underholdende og berigende, og vi grinte højt mange gange. Det gjorde det lettere  at rumme og forholde  sig til foredragets alvorlige pointe: Vi mennesker er den mest tilpasningsdygtige art. Derfor bliver det, der er unaturligt, og som får os til at mistrives, ofte betragtet som normalt. Fx:

 • Er vores krop designet til at spise 1 kg. sukker om året, men mange indtager 1 kg. om ugen
 • Tjekker mange deres mobil 200-300 gange hver dag
 • Tilbringer børn gennem deres opvækst 30-35.000 timer i institutioner. Op til 60′erne var det 7-8.000 timer

Vi mennesker har brug for 5-10 timers autentisk positiv opmærksomhed fra hinanden. Hver dag. For at trives optimalt – have energi til livet og overskud til hinanden.

Hold af siger jeg bare.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.