NØDHJÆLPSKASSEN

Jeg nævnte for nyligt Nødhjælpskassen, og den opmærksomme læser Louise, spurgte om jeg havde skrevet om den slags kasse før. For jeg skrev vist ret indforstået om den, og du har helt ret, Louise – den er ikke nævnt før. Det fortjener den imidlertid, så nu får den nogle ord med på vejen.

Vi kan alle hænge med hovedet indimellem, og nogle gange er der tid til, at man ikke bare skal tage sig sammen, mande sig op, klare ærtere og skærene – men at man rent faktisk kan sætte gang i noget selvforkælelse, hvilket jo ofte er det, der egentlig er brug for, når man hænger med næbbet.

Og her er det så den famøse nødhjælpskasse kommer ind i billedet. Jeg har lært den at kende af den elskelige Anna Skyggebjerg, som jævnligt skriver om den på sin blog, og den kan skam bruges til både børn og voksne.

Det er kort sagt en kasse – eller æske, dåse, skuffe osv. – som rummer det, der kan give glædesindsprøjtninger og ro indeni. I Hannah og Rebekkas ligger der fx fine postkort, særligt gode farveblyanter, en sjov dimmer der siger klik, noget tyggegummi og nogle billeder. Jeg kan ikke sige, hvad min indeholder, for jeg har aldrig fået lavet en til mig selv. Ej, det vil jeg altså se at få gjort. Kunne ønske mig, at der lå tegninger fra pigerne, et kort fra Mikkel, et fotografi af vores smukke blå planet og TE. Helt klart breve med den ypperligste sorte te. Og så et par citater, der minder mig om menneskets storhed og skønhed.

Håber det giver mening. Pigerne nød virkeligt, da vi lavede deres. Og jeg tror egentlig ikke så meget, det var tingene i sig selv. Det var mere oplevelsen af, at der blev skabt en respekt omkring, at man ikke altid er på toppen, og at man kan have brug for hjælp udefra til at få det godt igen. Det er ikke bare ens eget problem at sørge for det.

Når dit barn så har en nedern’-dag, kan du spørge, om I skal kigge i kassen sammen, eller blot foreslå at barnet kan sætte sig et rart sted med kassen og have en hyggestund.

Jeg har som sagt ikke fået skabt en nødhjælpskasse, men til gengæld har jeg dyrket at opfinde yndlingsøjeblikke. De gør det lidt ud for det samme, og jeg har skrevet om dem her.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.